dovoljnih gotovo nema / Policajci dobili ocjene: većina radi svoj posao korektno, malo odlikaša

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Čak 56,62 posto policajca dobilo je trojku za svoj rad prošle godine, što znači da većina korektno radi svoj posao, uz minimalan nadzor i rutinsko usmjeravanje

1.3.2016.
10:31
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić od svog je prethodnika Ranka Ostojića naslijedio policiju u kojoj je najviše onih koji rade za trojku. Tu je ocjenu za svoj rad u prošloj godini dobilo 56,62 posto policajca, a ona znači da većina korektno radi svoj posao, uz minimalan nadzor i rutinsko usmjeravanje, piše Večernji list.

Četvorku je zaslužilo njih 38,52 posto, naročito uspješnih koji rade za peticu bilo je 3,58 posto, a onih koji su izvukli dvojku bilo je 1,28 posto. Trojka je ocjena koju je najviše policajaca dobilo i za 2014. godinu, samo tada je postotak bio veći i iznosio je 76 posto. Očito su se policajci iskazali tijekom prošle godine, pokazali i svoje humanitarno lice tijekom izbjegličke krize, te zaslužili više petica i manje dvojki. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od kriterija koji se vrednuju pri donošenju ove ocjene jest koliko su policajci učinkoviti i precizni, pridržavaju li se zadanih rokova, jesu li djelotvorni i skloni timskom radu, kakvo je njihovo pismeno i usmeno izražavanje te koliko su kreativni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo