Upao u dugove / Policajac ukrao 34.000 kuna: 'Zbog osjećaja srama nisam mogao ni majci na grob'

Image
Foto: shutterstock/ Facebook

Na meti su mu bile pekarnice, kiosci i ljekarna

29.5.2019.
8:44
shutterstock/ Facebook
VOYO logo

Policajcu Luki Gajicu (29) sude zbig čak deset razbojništva i jednog u pokušaju, ulavnom na području Novog Zagreba. Na meti su mu bile pekarnice, kiosci i ljekarna.

"Tijekom ovih godinu i pol dok sam pljačkao, zbog osjećaja krivnje i srama nisam mogao spavati, niti sam, upravo zbog osjećaja srama išao majci na grob", kroz suze je, pišu 24 sata, govorio Luka Gajica, policajac kojemu sude za čak deset razbojništva i jedan u pokušaju na području Novog Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljačkao je pekarnice Mlinara, kiosk Tiska i ljekarnu. Opljačkao je i poslovnicu pošte u Ulici Ivana Šibla u zagrebačkom Središću i to dvaput. U pohode je odlazio maskiran maramom ili povezom peko lica.Često je bio naoružan plastičnim ili plinskim pištoljem, a zaposlenicima bi tek ponekad verbalno prijetio i tražio novac.Pljačkama je u razdoblju od 20. travnja 2017. do 22. studenog 2018. godine ukupno pribavio oko 34.000 kuna.

Sve priznao

Na Općinskom sudu u Novom Zagrebu, Gajica se izjasnio krivim te priznao da je sva djela počinio točno onako kako ga tereti odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iako se jako kajem  zbog svega imam potrebu sudu ispričati što je dovelo do toga da ja, kao policijski službenik, idem u pljačke. Od 15. godine imam problema s kockanjem koji su u posljednje vrijeme eskalirali. Još od srednje škole u kladionicama se kladim doslovno svaki dan. Dok sam bio mlađi to su bili neznatni ulozi, od nekih 20 kuna. Sve je eskaliralo nakon smrti moje majke 26. prosinca 2015. godine. Izgubio sam volju za životom i počeo sam se nekontrolirano kladiti na sve veće novčane iznose - otkrio je Luka.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo izlaganje na sudu prekidali su napadaji plača. Zbog dugova u koje je upao, Gajic je podigao i kredit od 13.000 eura. 

"Taj sam iznos prokockao u roku tri dana. Zbog toga sam u sva četiri policijska sindikata podigao kredite te im ukupno dugujem 25.000 kuna. Zadužio sam se i kod gotovo svih susjeda, ali ne u značajnim iznosima. Njih bi prokockao isti dan kad bi ih dobio. Našao sam se u situaciji da mi se od plaće isplaćivalo svega 500-600 kuna. Počeo sam lagati zaručnici, obitelji...  - pravdao se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je došao do zida, Luki nije preostalo ništa nego da počne pljačkati. S ukradenim novcem odmah je išao u kladionice gdje bi sve prokockao.

"Ni u jednom trenutku nisam imao namjeru nikoga ozlijediti. Čak i kad me djelatnica istjerala iz pekarnice i odbila mi dati novac, otišao sam bez ikakve prisile i praznih ruku. Prekinuo sam i sa zaručnicom. Bolje joj je bez mene. Nakon posljednje pljačke, odjeću koju sam nosio namjerno sam ostavio u smeću i odlučio sve prepustiti Bogu.
 Otišao sam kući i spremio se. Znao sam da će kolege doći po mene. Samoinicijativno sam priznao sva djela, iako me za neka uopće nisu ispitivali", bio je iskren Gajica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Gajica u istražnom je zatvoru u Remetincu od studenog prošle godine. Za kazneno djelo razbojništva u najblažem obliku predviđena je kazna od jedne do deset godina zatvora. U presudi sud mora izreći kaznu za svako pojedinačno djelo, a 
potom i jedinstvenu, koja mora biti manja od zbroja svih kazni, pišu 24 sata

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo