'TKO ĆE TO PLATITI?' / Policajac ostao bez posla zbog 100 kuna 'mita'. U priču se upleo USKOK, a sud ga - oslobodio

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija

Policajac je u sudnici tvrdio da novac nije ni tražio niti uzeo, a demantirao je i navode da je staricu pitao tko će intervenciju platiti.

6.10.2023.
9:23
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Zaprešićki se policajac našao u ogromnim problemima zbog navodnih 100 kuna koje mu je platila jedna umirovljenica tijekom intervencije, javlja Jutarnji list.

Završio je i na disciplinskom postupku pa nekoliko mjeseci nakon dobio otkaz, a našao se i na meti USKOK-a koji ga je teretio da je u srpnju 2020. s kolegom stigao na poziv umirovljenice kao vođa ophodnje zaprešićke policije. Ona je prijavila nasilje u obitelji, no tijekom intervencije nije utvrdio elemente prekršaja. USKOK navodi da je policajac umirovljenici tada rekao - 'Tko će to sada platiti', nakon čega mu je ona samoinicijativno dala 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajac tvrdi da je kod iste umirovljenice je već dva puta bio na intervenciji kada su zatekli njezinog sina u alkoholiziranom stanju, a naišli su i na razbijenu vazu na podu. U sudnici je tvrdio da novac nije ni tražio niti uzeo, a demantirao je i navode da je staricu pitao tko će intervenciju platiti.

Cijeli slučaj nije prijavila umirovljenica, nego je u razgovoru s djevojkom svoga unuka rekla da je zahvalna policiji što su joj odveli sina na liječenje i da je to platila 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASTAVLJA SE... /

Primio mito ili ne? Optužnica za župana Posavca nije potvrđena: 'Nisu se stekli procesni uvjeti...'

Image
NASTAVLJA SE... /

Primio mito ili ne? Optužnica za župana Posavca nije potvrđena: 'Nisu se stekli procesni uvjeti...'

Unukova djevojka tad je na internetu provjerila da se policijske usluge ne plaćaju pa je sve prijavila.

USKOK se onda bacio u provjeru svih dotadašnjih intervencija prozvanog policajca, no nitko u njega nije upro prstom ni optužio da je ranije naplaćivao intervencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umirovljenica je ispitana više puta te je mijenjala iskaze. Vještacima je rekla da je bilo svjedoka dok je policajcu davala novce, u drugim iskazima se je spominjala iznose od 200 i 300 kuna, umjesto prvotnih 100.

Županijski sud u Zagrebu na kraju ga je nepravomoćno oslobodio krivnje jer je tijekom postupka utvrđeno da umirovljenica nije vjerodostojan svjedok zbog svoje psihičke bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je došlo do stradanja policajaca na nasipu i kolko su quadovi opasni? Stručnjak: 'Najveći rizik su vozači'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo