Polančec me tražio da pauziram istragu o Podravci

'S Polančecom sam se sastao tri puta i bili smo sami. Na jednom od sastanaka zamolio me da pauziram istrago o Podravci na 30 dana kako bi on s 'mađarskim partnerima popeglao stvari'.

21.5.2011.
17:50
VOYO logo

Ravnatelj policije Oliver Grbić odbacio je optužbe bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da je upravo on predložio i sastavljao anonimne prijave protiv esdepeovaca.

Grbić je u svom današnjem izlaganju medijima govorio kako je imao informacije da će se pojaviti neke optužbe protiv njega, no to je stavio u kontekst nekoliko tekućih krim istraga, za koje Grbić kaže da će u roku 2-3 tjedna objasniti taj mozaik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da se 2009. triput u kratkom roku sastao s Polančecom, no kaže da nije bilo riječi o anonimnim prijavama, te također tvrdi da nikad nije išao u sastanak u HDZ, niti u bilo koju drugu stranku, bilo vladajuću bilo oporbenu. Štoviše, kaže da je na zadnjem od tih sastanak Polančec tražio da Grbić pauzira istragu o Podravci kako bi Polančec mogao prikriti dokaze.

'Morao je popeglati stvari s partnerima'

"U prva dva sastanka s Polančecom sam imao osjećaj da mi daje podršku i dobre namjere. Konkretnih upita oko krim istraživanja s njegove strane nije bilo. No, onda je uslijedila pauza od mjesec dana kada je policija došla do novih saznanja. Na trećem sastanku je doslovce tražio od mene, odnosno zamolio me, da policija napravi break na barem 30 dana. 'Jer je u kontaktima s mađarskim partnerima, i to je vrijeme neophodno da popegla sve stvari'. To sam naravno prijavio nadređenima. Upravo je on bio iznimno ljut, jer nije znao da se u tim trenucima provode posebni policijski uvidi i nije znao kada će određene osobe povezane s Podravkom biti privedene u Remetinec. Kasnije je izrazio ljutnju što on kao potpredsjednik Vlade nije znao za to", ispričao je Grbić navodeći kako na sastancima s Polančecom nije bio nitko drugi osim njih dvojice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što stoji iza susreta Linića, Nobila i Polančeca?

Priznao je da se jednom sastao sa Sanaderom, i to uz odobrenje ministra unutarnjih poslova, no da su tada razgovarali općenito o korupciji. Također je naveo kako Linić, Polančec i Nobilo trenutno nisu predmet praćenja.

"I ja bih izrazio svoju sumnju, čudno mi je da njemu proradi savjest sada nakon dvije godine. Gospodo pa ja u rukama imam tolike alate da mi nije potrebno da ja pišem anonimna izvješća. Koja bi bila stupidnost da glavni ravnatelj piše anonimne predstavke kada unaprijed zna da nema osnova za procesuiranje. Pa koji bi čelnik angažirao represivni aparat da bi istraživao nepostojeće sumnje. Imam informaciju da su u srijedu ugodno na kavi sjedili Linić, Polančec i Nobilo. Bilo bi zanimljivo saznati o čemu su razgovarali", kazao je Grbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105210159006 arti-201105210034006 arti-201105210015006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo