Polančec dane provodi izoliran u zatvorenoj sobi

Iako uprava Remetinca tvrdi da svi zatvorenici borave u istim uvjetima, od bivših 'stanovnika' zagrebačkog zatvora doznaje se da pojedini poznatiji pritvorenici ipak borave u povlaštenim uvjetima.

30.4.2010.
11:12
VOYO logo

Dok ga se sumnjiči da je uz šestoricu bivših Podravkinih menadžera bio ključni akter u aferi oko malverzacija njenim dionicama, zbog čega je iz te tvrtke 'iscurilo' oko 300 milijuna kuna, Damir Polančec dane u Remetincu provodi u miru i tišini svoje ćelije, s čijeg prozora pogled puca na Zagreb.

arti-201004290575006Iako je Uprava za zatvorski sustav odmah, čim su u naš najpoznatiji zatvor počeli pristizati bivši gospodarski uglednici, tvrdila da svi pritvorenici borave u istim uvjetima, Večernji list doznaje od osobe koja je nedavno izašla iz pritvora da smještaj Polančeca, uz Vladimira Zagorca, ipak odskače od remetinečkog prosjeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smještenom na osmom odjelu, na raspolaganju mu je posebna ćelija u kojoj nema 'cimere'. Na tom odjelu do srijede je boravio i bivši predsjednik Uprave HPB-a Josip Protega, a ondje je zbog tučnjave sa svojom djevojkom još uvijek i poznati frontmen Majki Goran Bare.

Nekoliko tjedana uoči Polančecova uhićenja, ćelija u koju je kasnije Polančec smješten bila je već tada ispražnjena, te je počelo njeno preuređenje. Kada su počeli radovi u budućoj Polančecovoj ćeliji, ispražnjen je i kat ispod osmog odjela, na kojem se inače nalazi karantena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši potpredsjednik Vlade, piše Večernjak, odbija jesti zatvorsku hranu, te svakodnevno naručuje iz obližnjih restorana. Ostali pritvorenici na odjelu profiltrirali su zbog Polančecova dolaska, jer im se kvaliteta hrane bitno poboljšala otkako je stigao bivši potpredsjednik Vlade.

Prethodni članak:

arti-201004290631006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo