Pola vojske na godišnjem radi štednje

Oko 8000 hrvatskih vojnika, odnosno gotovo 50 posto pripadnika Oružanih snaga RH poslano je ovih dana na korištenje slobodnih dana ili preostalog godišnjeg odmora radi provođenja mjera štednje.

30.12.2009.
10:50
VOYO logo

Naime, u Glavnom stožeru je donesena odluka da od 21. prosinca sve djelatne vojne osobe te službenici i namještenici čiji izostanak neće ugroziti rad Oružanih snaga niti narušiti sigurnost zemlje mogu ostati kod kuće, piše Jutarnji list.

Također, obaveza je svih vojnika i djelatnika OSRH da slobodne dane, dane godišnjeg odmora i nagradne dopuste iskorite do 28. veljače sljedeće godine, što ih je polovica odlučila napraviti upravo ovih blagdana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I prošlih se godina pripadnicima Oružanih snaga preporučavalo da krajem godine koriste slobodne dane, a sada je prvi put izdana zapovijed kako bi se realizirala planirana ušteda. Prema neslužbenim informacijama, u Glavnom stožeru očekuju da će na ovaj način ostvariti velike uštede u proračunu: oko 5 milijuna kuna na hrani, oko 3 milijuna na prijevozu, a na pretvaranju prekovremenih sati u slobodne dane oko 2 milijuna kuna.

Osim zapovijedi o odlasku na odmor, Jutarnji list posjeduje i zapovijed generala Mate Ostovića, u kojoj se od 21. prosinca do 11. siječnja nalaže i prekid svih aktivnosti postrojbi ZzP-a kao što je prevoženje tehničko-materijalnih sredstava, razvrstavanje naoružanja te uništavanje ubojitih sredstava. U istom se razdoblju mora smanjiti potrošnja energenata i vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-200912290047006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo