'PRETVORILO SE U REPRESIJU' / Kada ćemo u Hrvatskoj ponovno moći partijati do zore? Ugostitelji poručili Stožeru da se uozbilji: 'Trpimo već dvije godine'

Za festival InMusic se i dalje ne zna hoće li se održati, a Ultra bi se konačno trebala vratiti nakon dvije godine

4.2.2022.
15:22
VOYO logo

Brojne zemlje krenule su popuštati svoje covid mjere. Tako primjerice u Danskoj više nisu potrebne covid potvrde, a alkohol se prodaje i u tri ujutro. U Budimpešti pak možete tulumariti do pet ujutro, a u Pragu sve radi cijelu noć.

Španjolci su već prije mjesec dana odlučili da će covid tretirati kao gripu i taj model preuzima sve više zemalja, od Izraela do Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Jukić iz Hrvatske sinoć je u 23 sata išla na koncert u Madridu: "Iza mene je bar koji će raditi vjerojatno do dva ujutro, a također rade i diskoteke do šest. Madrid je najopušteniji u Španjolskoj."

Image
OČEKUJE I ŠESTI VAL /

Epidemiolog Kaić bi lockdown: 'Zatvorio bih kafiće, teretane i zabranio sva okupljanja u zatvorenom i na otvorenom!'

Image
OČEKUJE I ŠESTI VAL /

Epidemiolog Kaić bi lockdown: 'Zatvorio bih kafiće, teretane i zabranio sva okupljanja u zatvorenom i na otvorenom!'

'Najgore je kada sve odjednom morate isprazniti'

Protiv zabava do jutra osim Španjolaca nemaju ništa niti Portugal, Francuska, Mađarska, Irska, Engleska, Danska, dok Hrvatska ima. Mjere su kod nas i dalje iste. U ponoć se gasi glazba i svi odlaze doma ili na privatne partije. Ali, kada će se ponovno moći partijati do zore?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi se nadamo da će to biti čim prije, a oni ne samo da su nas ograničili da radimo do ponoći, nego smijemo imati samo stotinu ljudi, i to uz covid potvrdu", kaže Vedran Meniga, voditelj noćnog kluba za RTL Direkt.

Siniša Matijević, vlasnik ugostiteljskog objekta, objasnio je što za njega znači dulje radno vrijeme vikendom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam je 16 sati najjačih sati u mjesecu, al pari cijelom radnom ponedjeljku. Gubici su do nekih 30-40 posto prometa. Najgore je kad imate punu terasu, pun grad i u tom jednom trenutku sve trebate isprazniti."

Odgađanje najvećih festivala

"Nama bi sigurno sada odgovaralo da se ta mjera vrati na staro. E sad, hoće li ili neće, ne znam. Trpimo ovo, radimo ovako već skoro dvije godine. Nadamo se da će netko imati više razumijevanja i pustiti nas da radimo po starom", kaže Matijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, otkazuju se i odgađaju koncerti. Nedavno je odgođen Grašin koncert u Areni, ali i Vannin. Za festival InMusic se i dalje ne zna hoće li se održati, a Ultra bi se konačno trebala vratiti nakon dvije godine.

"Trenutno nema otkazivanja, ali vidimo da su počela prebacivanja, odnosno odgoda termina. Ono što je počelo dosta optimistično potkraj prošle i početkom ove godine, pretvorilo se ponovno u jednu represiju s tim pravilima da nikome više ništa nije jasno što je Stožer odnosno pisac htio reći", rekao je Berislav Marszalek, vlasnik platforme za prodaju ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smije se dogoditi da se naši poznati festivali ugase, jer će to biti onda da se trajno gase, tako da je jako bitno da se Stožer uozbilji i prestane igrati tih nekih uloga i preporuka koje nemaju smisla", smatra Marszalek.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo