'Puno puta ste pokušali i niste uspjeli' / Pokrovac dao do znanja da postoje neslaganja među seljacima: 'Ja sam Tomislav i ne prodajem se za novac'

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

'Ja sam Tomislav Pokrovac i ne prodajem se za novac. Puno puta ste pokušali i niste uspjeli. Ja sam došao iz Njemačke da ovdje nešto pokrenem, nije ovo prvi put', rekao je predsjednik Stožera i prozvao predstavnicu prosvjednika iz druge županije, Agicu Ferić, jer je šutjela tijekom jučerašnjeg sastanka s ministricom

1.12.2023.
13:11
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Sutra će prosvjedovati svinjogojci diljem zemlje, najavio je Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela. Danas se u Slavoniji nastavljaju prosvjedi na graničnom prijelazu Županja.

Pokrovac je dao do znanja da postoje neslaganja među seljacima, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam Tomislav Pokrovac i ne prodajem se za novac. Puno puta ste pokušali i niste uspjeli. Ja sam došao iz Njemačke da ovdje nešto pokrenem, nije ovo prvi put", rekao je i prozvao predstavnicu prosvjednika iz druge županije, Agicu Ferić, jer je šutjela tijekom jučerašnjeg sastanka s ministricom. Nakon sastanka je navodno otišla s vladajućima.

Image
'ŽAO MI JE LJUDI' /

Ministrica potvrdila: 'Danas šaljemo hitan poziv prosvjednicima za sastanak u Zagrebu'; Ostavka? Prošli smo svašta...'

Image
'ŽAO MI JE LJUDI' /

Ministrica potvrdila: 'Danas šaljemo hitan poziv prosvjednicima za sastanak u Zagrebu'; Ostavka? Prošli smo svašta...'

'Premijeru bih poručio neka se ugleda na Orbana'

Ponovo je uputio poziv ministrici Vučković, ali i premijeru Andreju Plenkoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenkoviću, dođite, riješimo to. Nama treba samo 10 dana da riješimo kolinje", rekao je istaknuvši da su ljudi koji prosvjeduju na cestama već pobjednici.

Uz to je poručio premijeru i neka se ugleda na Orbana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Premijeru bih poručio neka se ugleda na Orbana, da dođe u Slavoniju i vidi što je svinjokolja. Čovjek s 50 i koliko godina nikad nije bio na svinjokolji, mislim da je to žalosno. I prozivati nekoga jer nema svinja. Pa ja sam sinoć rekao ministrici da ona nema svinje pa je ministrica", kaže Pokrovac.

Predsjednik Stožera je naglasio i da ministrica tijekom sastanka nije znala odgovore na pitanja koja su joj prosvjednici postavljali te da je rekla kako su neki podaci tajni. Oni pak inzistiraju da bi im trebalo pokazati naputke koje je država dobila od Europske komisije te da neće biti kategorizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će samo jedna kategorizacija i Ministarstvo će u stopostotnom iznosu financirati naše objekte", rekao je.

'Čekat ćemo da pobijedi zdrav razum'

"Ne može se raditi genocid nad našim blagom i vršiti teror nad našim selima, bez obzira kakvu uniformu i kapu imao", istaknuo je Pokrovac. "Ako tražimo odgovore od Ministarstva poljoprivrede… U Hrvatskoj je ubijeno više zdravih, nedužnih svinja, nego bolesnih. Pa tko je tu lud, a tko pametan?", pita se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrovac je optužio vlasti da šalje inspekciju koja samo upada ljudima u dvorišta i otima svinje.

Milenko Bilić je pitao koliko je brodova stiglo u Hrvatsku sa smrznutim mesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I pitate što ćemo mi napraviti? Pa čekat ćemo da pobijedi zdrav razum, da naše svinje stavimo u naše pušnice i naše trbuhe", istaknuo je i poručio Plenkoviću da prosvjednici više vole svoje svinje nego njega.

"I čekamo taj dan kada ćeš u pratnji naše policije završiti u Remetincu, a mi u svojim svinjarama i na svojim svinjokoljama", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Vučković: 'Klanje nije moguće.'

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo