POKRENUTA ISTRAGA: / Bivšoj ravnateljici Hine prijeti otkaz zbog krađe teksta o Mrsićevoj supruzi

Image
Foto: PIXSELL, Davor Puklavec

Bivša šefica Hine Smiljanka Škugor Hrnčević optužena je za krađu teksta o dugovima tvrtke supruge bivšeg ministra Miranda Mrsića te joj prijeti izvanredni otkaz.

22.9.2016.
14:03
PIXSELL, Davor Puklavec
VOYO logo

Zbog krađe radne verzije teksta o bivšoj tvrtki supruge bivšeg ministra rada , Hrvatska izvještajna novinska agencija pokrenula je internu istragu, a potom i izvanredni otkaz jednom svom djelatniku, piše Tportal.

Image
A RADNICI PRIMAJU PLAĆU OD 25.000 KN: /

Tvrtka Mrsićeve supruge duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna

Image
A RADNICI PRIMAJU PLAĆU OD 25.000 KN: /

Tvrtka Mrsićeve supruge duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna

Hinina ekskluziva

Potvrdila je to i predsjednica Uprave Hine Branka Valentić ističući kako je bila riječ o tekstu koji je Hinina ekskluziva i koji je djelatnik svojim e-mailom proslijedio na dva privatna portala. Valentić pritom nije željela reći o kojem je djelatniku riječ, no neslužbeno se doznaje da u Hini krivca za to vide u Smiljanki Škugor Hrnčević, novinarki i bivšoj ravnateljici Hine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lavina se zakotrljala nakon što su Hrvatski novinari i publicisti (HNiP) pozvali Ministarstvo kulture i Vladu da u okviru svojih nadležnosti provjere provodi li se u Hini cenzura, odnosno političko pogodovanje jer je netko zaustavio objavu spomenutog tada napisanog i za objavu predloženog teksta.

Škugor Hrnčević bez komentara

Njihovu objavu komentirao je glavni urednik Hine Serđo Obratov tvrdeći kako je radna verzija teksta u sustavu bila svima vidljiva 7. rujna te da je ukradena 9. rujna, nakon čega je objavljena na portalima Direktno.hr i Maxportalu. Dodao je kako je tekst trebao biti dorađen, te da je nakon dorade i na Hini objavljen 18. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škugor Hrnčević, koja je Hinu vodila u dva mandata - za vrijeme Ive Sanadera i Jadranke Kosor, nije bila raspoložena za razgovor. Na oba telefonska poziva novinara kazala je kako je u bolnici.

U međuvremenu je Ministarstvo kulture zatražilo od Hine da se očituje o HNiP-ovim navodima o cenzuri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo