NIJE BAŠ BILO KAKO FEMEN KAŽE / Pojavila se snimka 'pretučenih' golih aktivistica

Image
Foto: AP

U svom priopćenju udruga FEMEN je istaknula da su njihove djevojke 'grubo skinute sa stola, izgurane van Fan zone i tamo žestoko pretučene'. Na snimci se, doduše, vidi žustra reakcija redarske službe prema aktivisticama, ali ne i švedskih navijača.

20.6.2012.
13:35
AP
VOYO logo

Prve vijesti iz Kijeva su govorile o tome da su švedski navijači pretukli aktivistice udruge za zaštitu ženskih prava. To se navodno dogodilo nakon što su sestre Aleksandra i Ina Ševčenko, dvije najeksponiranije članice Femena, počele napucavati njihove čaše s pićem.

Snimka, ali i vijesti iz Kijeva bacaju drugačije svjetlo na cijeli događaj. Sestre su navodno 'pale' i prije nego što su počele svoju akciju. Policija ih je uočila i vrlo brzo su završile u 'marici', a jesu li u međuvremenu negdje 'pretučene', to se sa sigurnošću ne može tvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na snimci se vidi Oksana Sačko, koja je pokazala priličnu dozu agresivnosti, no Šveđani su ostali začuđujuće mirni.Tek je jedan navijač skinuo golu aktivisticu sa stola i 'nježnu' ju bacio na pod, što je kasnije u priopćenju udruge FEMEN opisano kao "grubo skidanje sa stola".

Image
Foto: AP

Zato je žustro reagirala redarska služba koja je Oksanu Sačko, unatoč velikom otporu, doslovce fizički iznijela iz Fan zone i predala policiji, pa je i ona završila u 'marici'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte snimku incidenta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo