POJAČAN NADZOR GRANICE: / Makedonija će na svoj teritorij puštati "osjetljive kategorije" migranata

Image
Foto: AFP
21.8.2015.
18:14
AFP
VOYO logo

U Makedoniju je dopušten ulazak ograničenom broju ilegalnih migranata osjetljivih kategorija, stoji u priopćenju. Te će osobe primiti pomoć koja im je potrebna, sukladno kapacitetima države, prema istom izvoru.

Policija je omogućila nekolicini stotina osoba, uglavnom obiteljima s djecom i trudnim ženama da prijeđu granicu. Taj kontrolirani prelazak odvija se u graničnom području blizu grada Gevgelije koji je interventna policija blokirala u četvrtak, javlja agencija France presse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DRAMATIČNO U MAKEDONIJI: Policija suzavcem rastjerala tisuće migranta, ima ozlijeđenih

Povećao se broj migranata na ničijoj zemlji

Broj migranata na ničijoj zemlji između Grčke i Makedonije povećao se tijekom noći između četvrtka i petka s 1500 na 3000. Makedonska policija sukobila se u petak ujutro sa stotinama migranata koji su pokušali probiti granicu u Gevgeliji i koristeći se suzavcem i šok bombama potisnula ih na ničiju zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Makedonija je u četvrtak proglasila izvanredno stanje i zatvorila granicu za migrante. Bugarska je objavila u petak da uz sudjelovanje vojske i policije predviđa mjere kontrole svojih granica kako bi spriječila priljev migranata iz Grčke i Makedonije.

"Uzevši u obzir stanje u susjednim zemljama i val izbjeglica, ministarstvo obrane će s ministarstvom unutrašnjih poslova predložiti mjere zaštite državne granice", objavila je vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo