'POJAČALI SMO NADZOR...' / Policija za Net.hr otkrila koje je mjere poduzela nakon napada u Berlinu, na terenu i tajni agenti

Image
Foto: PIXSELL

Nakon napada na božićni sajam u Berlinu i u Hrvatskoj, a posebno na Adventu u Zagrebu, pojačane su sigurnosne mjere.

21.12.2016.
14:46
PIXSELL
VOYO logo

Potvrđeno nam je to iz više izvora koji, doduše, pojašnjavaju kako su hrvatske tajne službe i policija na višem stupnju pripravnosti još od terorističkih napada u Parizu i Bruxellesu.

Image
HRVATSKA PODIGLA RAZINU SIGURNOSTI: /

Zbog napada u Bruxellesu pojačane su policijske aktivnosti

Image
HRVATSKA PODIGLA RAZINU SIGURNOSTI: /

Zbog napada u Bruxellesu pojačane su policijske aktivnosti

Evo što sve policija priprema

"Uslijed terorističkih napada koji su se u posljednjih nekoliko dana dogodili u Europi, jučer 20. prosinca 2016. Ravnateljstvo policije naložilo je podizanje razine sigurnosti od terorističkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj. Napominjemo kako su se i do sada provodile mjere zaštite od terorističkih aktivnosti u skladu sa sigurnosnim prosudbama, a u narednom razdoblju provodit će se i dodatne mjere zaštite. Iz tog razloga aktivirat će se dodatne policijske snage i sredstva te građani mogu očekivati pojačane mjere sigurnosti na određenim prostorima na kojima se okuplja veći broj građana, pojačan nadzor željezničkog, zračnog i teretnog prometa, pojačan nadzor granice, provođenje temeljite granične kontrole nad svim putnicima i prijevoznim sredstvima", objašnjeno nam je iz Ravnateljstva policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor gradskih trgova

Sasvim je razumljivo da se krajnje ozbiljno pristupa osiguranjima božićnih sajmova na kojima se već danima mogu vidjeti policijske patrole koje, očito, cijeli dan pod nadzorom drže gradske trgove i ulice u kojima se u blagdansko vrijeme okuplja sve više ljudi.

Advent u Zagrebu, zbog činjenice da je proglašen najboljim u Europi ove godine, svojevrstan je sigurnosni izazov, no s obzirom na to da je Zagreb i posljednjih nekoliko godina sve atraktivnije turističko odredište, sigurnosne službe zasigurno su u obzir uzele povećani broj turista u hrvatskom glavnom gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tajni agenti na terenu

Prisutnost policijskih patrola, iako vidljiva, nije napadna, no na ključnim lokacijama u gradu primijetili smo i druga službena vozila na kojima tek diskretne plave bljeskalice odaju o kome je riječ.

"Nema razloga za dizanje panike", poručuju iz hrvatskog sigurnosnog sustava koji pomno motri i razvoj izbjegličke situacije na hrvatskim granicama, ali i u unutrašnjojsti zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krstičević: Svi segmenti sustava surađuju

Da svi segmenti sigurnosnog sustava maksimalno surađuju potvrdio je i u utorak navečer potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nakon sjednice predsjedničinog Vijeća za domovinsku sigurnost.

Velika promjena: SOA dobiva pristup gradskim nadzornim kamerama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo sjednicu Vijeća za domovinsku sigurnost, a prije dva dana i sjednicu Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi. Raspravljali smo o stanju sigurnosti u povodu nadolazećih blagdana", objasnio je Krstičević u razgovoru za RTL.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo