ilegalno ga posjedovali / Pohvalili se na društvenim mrežama: Snimali se s oružjem pa im policija pokucala na vrata

Image
Foto: PU karlovačka

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke primili su dojavu o snimci na društvenoj mreži gdje pokazuju oružje

13.11.2019.
16:16
PU karlovačka
VOYO logo

Objavljena snimka na kojoj pokazuju oružje, koštala je dvojicu državljana Srbije i jednog Hrvatske privođenja u pritvor i kaznene prijave za ilegalno posjedovanje oružja. Sva trojica bila su u Karlovcu.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke u akciju su krenuli nakon dojave o objavi videozapisa na jednoj društvenoj mreži u kojem nekoliko osoba pokazuje kako kod sebe posjeduju automatsko oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako bi spriječili eventualno daljnje počinjenje bilo kojeg kaznenog djela policijski službenici su brzim poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti proveli kriminalističko istraživanje te utvrdili da je područje koje je vidljivo na snimci u nadležnosti Policijske uprave karlovačke, a ubrzo su i na području grada Karlovca pronađena tri muškarca koja se dovode u vezu s ovim događajem.

Radi se o dvojici državljana Srbije na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj stari 40 i 34 godine te državljaninu Hrvatske starom 62 godine", izvijestila je PU karlovačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu policija je obavila i pretragu vozila i doma na području Karlovca pa u jednom vozilu pronašla automatsku pušku, automatski pištolj i pet pištolja raznih marki te odgovarajuće streljivo, čije je posjedovanje, nabava ili prodaja građanima zabranjena.

"Trojica spomenutih muškaraca su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari predani pritvorskom nadzorniku i uz kaznenu prijavu dovedeni na Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu", priopćila je policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo