povijesni uspjeh / Pohvalili se iz Pripuzovog C.I.O.S.-a: 'Nikad bolji rezultati, jedni smo od najvećih izvoznika...'

Image
Foto: J. Galoić/S. Strukić

Kontinuirano su u porastu i količine ukupno sakupljenog i obrađenog otpada koje su u 2022. godine veće od milijun i 100 tisuća tona, navode iz tvrtke

5.7.2023.
15:36
J. Galoić/S. Strukić
VOYO logo

C.I.O.S. grupa ostvarila je u prethodnoj godini najbolji poslovni rezultat u svojoj povijesti s konsolidiranim poslovnim prihodima od gotovo 3 milijarde kuna, odnosno više od 389,5 milijuna eura, objavili su to iz tvtke.

"U odnosu na 2021. godinu, kada su također financijski pokazatelji potvrđivali značajan rast poslovanja grupacije u odnosu na raniju, 2020. godinu, ponovo je zabilježen porast ukupnih poslovnih prihoda, sada od 7,1%. Prihod od prodaje u inozemstvu u 2022. godini porastao je za 15,7% u odnosu na raniju godinu te iznosi gotovo 2,2 milijarde kuna, odnosno više od 288,4 milijuna eura", navode iz C.I.O.S-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalili su se i poslovnim rezultatima u zemlji: "S obzirom na to da je Grupacija prodala poslovne udjele u poduzećima koja su se u vlasništvu Grupacije bavila gospodarenjem otpadom u Srbiji, promatrajući poslovanje isključivo na tržištima Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine u kojima Grupacija trenutačno obavlja poslovne aktivnosti, porast poslovnih prihoda iznosi čak 17,4%.

Image
šest godina kasnije /

Uskok obustavio istragu protiv Pripuza. Odvjetnik: 'Dokazi ne daju osnovu'

Image
šest godina kasnije /

Uskok obustavio istragu protiv Pripuza. Odvjetnik: 'Dokazi ne daju osnovu'


Ukupna konsolidirana EBITDA Grupacije dosegla je 417 milijuna kuna tj. 55.3 milijuna eura, što čini EBITDA maržu od 14%."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porez na dobit za poslovanje tijekom 2022. godine iznosio je 90,48 milijuna kuna, odnosno 12 milijuna eura, pri čemu porez na ekstraprofit iznosi 27,15 milijuna kuna tj. 3,6 milijuna eura.

Navode i kako su jedan od najvećih neto izvoznika u zemlji. "Kontinuirano su u porastu i količine ukupno sakupljenog i obrađenog otpada koje su u 2022. godine veće od milijun i 100 tisuća tona", navode iz C.I.O.S.-a te dodaju kako su broj zaposlenika povećali, da su osigurali rast plaća te da su radnicima isplatili i trinaestu plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo