Pohlepni hoteli sobe prodavali i po nekoliko puta

18.7.2010.
14:34
VOYO logo

arti-201007130081006Val turista koji je ovog vikenda na polovici srpnja ušao u Hrvatsku obilježio je više nego ikad 'overbooking', odnosno situacija u kojoj gosti u već rezerviranim i plaćenim hotelima nisu našli sobu, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, smjena gostiju ovih dana protječe u znaku poprilične gužve na recepcijama hotela koji nisu pažljivo vodili evidenciju prodanih i neprodanih soba, pa su stranim partnerima, u strahu da sobe ne ostanu prazne, potvrđivali rezervacije i kada su one već bile – prodane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je dio gostiju, umjesto u plaćene hotele, morao otići u susjedne zamjenske, a agencije su na mukama i u strahu hoće li gosti tražiti odštete za takva 'vozanja' po hotelima. Od takve neposlovnosti nisu bili pošteđeni gosti u Pločama, Orebiću, Baškoj Vodi, Šibeniku, Rovinju...

Iako će se preciznije brojke turista koji su odlučili idući tjedan provesti na Jadranu znati tek idućih dana, kad u urede turističkih zajednica stignu prijave gostiju, procjenjuje se da će idućih dana na našoj obali biti više od 700 tisuća registriranih gostiju u hotelima, privatnom smještaju, kampovima i marinama, što je otprilike na razini lanjskih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007170164006Inače, u srpnju i kolovozu u Hrvatskoj će se napraviti, prema dosadašnjim rezervacijama, polovica ukupnoga godišnjeg turističkog prometa, odnosno do kraja kolovoza na obali bi trebali ugostiti oko 5 milijuna turista.

Kao i svih dosadašnjih mjeseci u ovoj godini, najveći zaostatak u dolascima ove godine imaju domaći gosti kojih je, prema prvim procjenama, i do 20 posto manje nego ranijih godina, a tijekom cijelog srpnja očekuje ih se tek oko 200 tisuća na cijeloj obali, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007160644006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo