Pogledajte tko su Hrvati koji najviše zarađuju

Iako je hrvatski reprezentativac Luka Modrić ovih dana dobio povećanje plaće u londonskom Tottenhamu, te će zarađivati 4,9 milijuna eura na godinu, ipak nije postao najbolje plaćeni Hrvat.

1.6.2010.
11:11
VOYO logo

Luku Modrića za više od milijun eura godišnje 'šije' Boris Nemšić.

Nemšić je dugo radio u Telekomu Austria i zarađivao 1,4 milijuna eura godišnje, a prije godinu dana otišao je u Rusiju, gdje kao izvršni direktor moćnog ruskog mobilnog operatera VimpelComa prima godišnju plaću od šest milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod privrednika u Hrvatskoj nominalno prednjači predsjednik Uprave HT-a Ivica Mudrinić, koji ima plaću od 2,2 milijuna kuna godišnje.

Velike plaće zarađuju i zarađuju vlasnici velikih tvrtki. Ivica Todorić sa svojim Agrokorom zacijelo ima lijep prihod, ali to je nepoznanica, kao i kod Emila Tedeschija u Atlantic grupi, u kojoj, primjerice, potpredsjednika plaća oko 50.000 kuna mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznato je da dobro zarađuju i šefovi banaka koje posluju u Hrvatskoj, ali nisu poznati konkretni iznosi. Plaća im je od 70 do 90 tisuća kuna, ali tu nisu uračunati bonusi koji su kod nekih predsjednika uprava banaka išli i do 50 milijuna kuna, piše Večernji list.

Za razliku od Beckhama, koji više zarađuje od sponzora nego što ima plaću, naši nogometaši tu nemaju značajnijih prihoda. Hrvatski sportaš koji je milijune zaradio od sponzora, ali i od teniskih nagrada je Goran Ivanišević . Prema procjenama, Ivanišević je zaradio gotovo 20 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško je uspoređivati i naše estradne zvijezde te popularne manekenke. Prije svega zato što se ne zna koliko imaju nastupa, koliko novca dogovore za pojedini nastup.

Ipak, Severina, koja za nastup dobiva između sedam i deset tisuća eura, jedna je od pjevačica u Hrvatskoj koja najviše zarađuje. Seve je samo za doček Nove godine u Makedoniji i Kumanovu, navodno, u džep spremila 80.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo