HDZ-OVCU ĆE SE SMRAČITI / Uvredljivo pričao o Titu i Jugoslaviji, a pogledajte kako je najpoznatiji hrvatski doktor govorio o Brozu

Image
Foto: Screenshot

Bilo je vatreno u srijedu u Saboru

24.5.2023.
16:24
Screenshot
VOYO logo

Saborsko glasovanje o radu pravobraniteljice za djecu za 2021. posvađalo je u srijedu Suverenista Željka Sačića i HDZ-ovog Ante Deura koji su razmijenili uvrede.

Sačić je prozvao HDZ-ove zastupnike, hrvatske branitelje, Deura i Josipa Đakića da šute o učiteljici (Snežana Šević) koja je prošle godine dobila nagradu za najučiteljicu u Hrvatskoj, a koja je pogrdno pisala o braniteljima. „Zar vas nije sramota, ta žena je dobila nagradu za najučiteljicu”, upitao ih je Sačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Titovo jugoslavensko govedo'

Uzvratio je Ante Deur (HDZ) upitavši ga je li još uvijek Jugoslaven ili Hrvat te ga nazvao „ Jugoslavenčino jedna stara, Titovo jugoslavensko govedo, stara milicajčina koji je zatvarao hrvatske domoljube”. „Srami se” poručio mu je Deur.

Image
objekt 99 /

Sramotan prizor nedaleko od Zagreba, novinar ušao u zaboravljenu Titovu vilu i ostao u šoku: Pogledajte na što ovo sliči!

Image
objekt 99 /

Sramotan prizor nedaleko od Zagreba, novinar ušao u zaboravljenu Titovu vilu i ostao u šoku: Pogledajte na što ovo sliči!

Sačić mu je uzvratio uvredom te ga nazvao „moralnom ništarijom i ruglom” kojeg bi HDZ trebao izolirati da im ne šteti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više navrata je apelirao na zastupnike da prestanu s takvim izričajem koji je, naglasio je, nekoristan i uvredljiv, ne koristi ni njima, ni Saboru, niti bilo kome drugome.

A kad su već te teške riječi pale, i spominjala se Jugoslavija i Tito, zanimljvo je čuti što je čovjek u kojeg se HDZ kune mislio o Josipu Brozu i njegovu nalsijeđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman, naime, nikad nije skrivao da se divi Titu. O njemu je govorio 1997. godine u dokumentarcu Tuđman. Tada ga je opisao kao "jednog od najvećih državnika Europe u vrijeme Drugog svjetskog rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tito je bez dvojbe bio jedan od najvećih državnika Europe razdoblja Drugog svjetskog rata. Bio je komunist, marksist, ali je bio veoma pragmatičan političar i želio je ostvariti ravnopravnost hrvatskog naroda u sklopu Jugoslavije, a želio je isto tako da i ta Jugoslavija, ta njegova socijalistička Jugoslavija, bude ravnopravna u odnosu na Sovjetski savez odnosno na Staljina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluge Tita su, što se hrvatskog naroda tiče, u tome što je on s antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih, demokratskih sila, antifašističke koalicije, što je omogućilo da se stvori federalna država Hrvatska i po Ustavu, od prvog Ustava 1945 do Ustava iz 1974., što je omogućilo da imamo i pravne osnove za samoodređenje i proglašenje samostalne Hrvatske", rekao je tada Tuđman.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo