Najnovije informacije / Pogledajte novo stanje na cestama: HAK poslao savjete, u prihvatnim centrima sve više ljudi

Image

'Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom u priobalju, molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet', navode iz HAK-a.

26.2.2023.
21:57
VOYO logo

Snijeg i dalje stvara velike probleme u prometu, a mi smo provjerili kakva je situacija u prihvatnim centrima.

"Ne vidimo nikakav veći pomak, da bi se ceste uskoro mogle otvoriti. U Napretku je oko 80 ljudi, u osnovnoj školi je 100-tinjak ljudi i sad ćemo uspostaviti i srednju školu. Imamo spužve, madrace, vreće za spavanje, pripremljeni smo", kazala nam je u nedjelju navečer Natalija Turbić iz Civilne zaštite Gračaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Stožera iz Obrovca Slobodan Jurjević, potvrdio nam je da se u njihovom prihvatilištu nalazi 40-tak ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKACIJE PRIHVATNIH CENTARA

GRAČAC, Nikole Tesle 37 (kod mosta u Gračacu). Svi ugostiteljski objekti, benzinske pumpe i trgovine bit će otvoreni tijekom noći.

OBROVAC, Ivane Brlić Mažuranić 4 (kontakt osoba Dražen Breulj, 098 973 1350)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOSPIĆ, Miroslava Kraljevića 19 (prostor Gradske sportske dvorane)

KNIN, u prostorijama Studentskog doma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije smo javili kako je od 14:30 do daljnjeg nema slobodnog cestovnog pravca za sve skupine vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

Image
potvrdili iz policije /

Potvrđeno: Torcidaši su ipak otišli iz Zagreba

Image
potvrdili iz policije /

Potvrđeno: Torcidaši su ipak otišli iz Zagreba

"Zbog većeg broja vozila koja su već isključena iz prometa na odmorištima i parking mjestima savjetujemo da se ne kreće na put na navedenoj relaciji", kazali su iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom u priobalju, molimo vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put ako nije neophodno", dodaju.

Kazali su kako je u tijeku i zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici i Gorskom kotaru. Prometna policija povremeno isključuje vozila na pojedinim čvorovima na autocesti A1, ovisno o priljevu vozila.

U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez propisne zimske opreme", napominju iz HAK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije na hrvatskim cestama pratite OVDJE.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo