KANDIDATI ZA EURO / Pogledajte koga je Slaven Bilić izabrao

Hrvatski izbornik je objavio je imena 27 nogometaša koji će kandidirati za odlazak na EURO 2012. u Ukrajini i Poljskoj. Bilićev popis sadrži tek jedno potencijalno iznenađenje - Juricu Buljata.

10.5.2012.
11:43
VOYO logo

Slaven Bilić objavio je imena 27 igrača koji će predstavljati hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Pojačane su sve četiri linije pa su u širi izbor ušla još četiri igrača, a do 28. svibnja hrvatski izbornik mora dostaviti UEFA-i konačni popis igrača s tri vratara i 20 igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim popisa kandidata, Bilić je objavio i da će mu utakmice u Poljskoj (i Ukrajini) biti posljednje na klupi Hrvatske.

"Ovo je moje zadnje prvenstvo. Hvala svima na ukazanom povjerenju, dao sam sve od sebe. ako mi je ovo glupo sad pričati. Koncentriran sam isključivo na Euro u Ukrajini i Poljskoj. Nakon njega bit ću najveći hrvatski navijač, ali samo to. Vi ste, na kraju krajeva, ionako već pronašli novog izbornika. Oduvijek sam u reprezentaciji i to traje cijeli moj život. Tko god dođe na kormilo reprezentacije, želim mu svu sreću", izjavio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixsell

Je li baš pametno objaviti mjesec dana prije početka natjecanja odlazak s kormila reprezentacije i može li to narušiti atmosferu?

Vi ste, na kraju krajeva, ionako već pronašli novog izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Atmosfera nije bila narušena ni kada nismo imali dobre rezultata, pa neće ni sada to utjecati na naš angažman na EURO-u", dodao je Bilić koji nije htio komentirati najnovije glasine da će ga naslijediti Igor Štimac.

Zato je ipak posvetio riječ-dvije dvojici 'senatora', igrača koji su zadužili reprezentaciju u njegovu mandatu, a neće vidjeti Poljsku. Riječ je o napadačima Mladenu Petriću i Ivanu Klasniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ivan Klasnić Ivan Klasnić

"Radi se o dva čovjeka koja su zadužila reprezentaciju, Nazvao sam ih i razgovarao. Naravno da u kadru ima nogometaša koji su slabiji od njih dvojice, ali Petrića i Klasnića, nažalots, spadaju među napadače gdje imamo najzvučniji izbor", objasnio je Nane.

Popis igrača za EURO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević

Braniči: Vida, Ćorluka, Lovren, Šimunić, Schildenfeld, Jurica Buljat, Vrsaljko, Strinić, Pranjić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjaci: Srna, Dujmović, Vukojević, Modrić, Rakitić, Perišić, Kranjčar, Badelj

Napadači: Mandžukić, Jelavić, Olić, Eduardo, Ilićević, Kalinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo