OTKRIVENI DETALJI PROJEKTA / Pogledajte kako izgleda Rimac Campus: Imat će trg, restoran, vrtić, liječničku i veterinarsku ordinaciju...

Kampus se nalazi 16 kilometara od Zagreba, što je oko 15 minuta vožnje kada nema gužve

18.10.2022.
20:52
VOYO logo

Rimac Campus samo što nije dovršen, a RTL Danas donio je sve detalje oko ovog projekta vrijednog više od 200 milijuna eura.

U Rimac Campusu radit će 2200 ljudi, najveći dio proizvodnje - sastavljanje baterija i komponenti za električne automobile, izrada šasija, bojenje, tapeciranje, nadograđivanje, sastavljanje. Oko hale se gradi testna staza na kojoj će se provjeravati brzina i buka modela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imaju i sportske terene za opuštanje

"Osim proizvodnje i ureda, imamo zonu za druženje. Imamo trg, restoran, doktorsku ordinaciju, veterinarsku ordinaciju, dućane, pekaru, vrtić", kazao je Marko Milecki, voditelj projekta Rimac Campus.

Image
PRATITE UŽIVO /

Mate Rimac je toliko ponosan na svoj kampus da njegovu izgradnju prenosi izravno na YouTubeu

Image
PRATITE UŽIVO /

Mate Rimac je toliko ponosan na svoj kampus da njegovu izgradnju prenosi izravno na YouTubeu

Imaju i sportske terene za opuštanje nakon rada. Prva faza projekta i početak proizvodnje u novim halama planira se do ljeta. Druga faza je uredska zgrada, čija gradnja kreće ove zime. Faza korištenja samog dvorca pokraj kojega se nalazi kampus još je u fazi planiranja. Bit će izgrađen i muzej otvoren za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kampus otvoren za javnost

Kampus se nalazi 16 kilometara od Zagreba, što je oko 15 minuta vožnje kada nema gužve. Ovaj projekt je specifičan i po tome da će on biti otvoren svima odnosno otvoren za javnost. Ljudi će moći ući i jesti u restoranu ili provoditi vrijeme u parku. No, neće moći ulaziti u tvornicu.

Tvornica je inspirirana krivuljama koje su odraz autoindustrije te prisutne u dizajnu Rimčevih modela. Korišteni su isključivo lako razgradivi materijali. Projekt je osmišljen da postigne maksimalnu harmoniju s prirodom koja ga okružuje. Bit će to jedna od najvećih građevina takvoga tipa u Europi, a u sredini će imati tzv. "pupak".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o velikom atriju u centru zgrade. Naime proizvodna hala je velika 400 puta 200 metara što je kao stara jezgra Dubrovnika. Htjeli smo radnicima omogućiti odmor uz prirodno svjetlo. To je otvoreni dio zgrade u kojem ćete vidjeti ako pada kiša ili pada snijeg te imati osjećaj da ste na otvorenom prostoru", kazao je Marko Dabrović iz 3LHD-a koji je partner projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo