PUKLA LJUBAV IZMEĐU PRIJATELJA / Poduzetnik tvrdi da je Petrini dao 40.000 maraka mita, on ga prijavio DORH-u: 'Lažima ucjenjuje općinu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kramarić u izjavi tvrdi da je novac predan u gotovini u tri navrata u isplatama od po deset tisuća DEM

24.11.2018.
11:20
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Ja, Mirko Kramarić iz Primoštena, ovim pod punom, materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da sam Stipi Petrini iz Primoštena, načelniku Općine Primošten, platio mito u iznosu ondašnjih 40 tisuća DEM", dio je teksta izjave koju je kod javnog bilježnika u Šibeniku prije četiri dana ovjerio Mirko Kramarić Mic, poduzetnik i ugostitelj, bivši vlasnik zagrebačkog noćnog kluba The Best, osnivač zaštitarske tvrtke Sokol, a koji je zadnjih 10 godina u Primoštenu držao lokal Legende's Pub u staroj općinskoj zgradi.

Kramarić u izjavi tvrdi da je novac predan u gotovini u tri navrata u isplatama od po deset tisuća DEM. Ostali dio mita Petrina je dobio preko Obrta prijevoza i iskopa TOME ISKOP vlasnika Tomislava Pancirova, a preko kojeg je Petrina 'prao' novac. I to na način da je tvrtka Kristina d.o.o. Zagreb u vlasništvu moje obitelji, platila fiktivan račun br. 02–12 od 5. lipnja 2003. godine tom Obrtu u iznosu od 36.414,56 kuna, a vlasnik tog Obrta Tomislav Pancirov je taj novac predao Stipi Petrini. Račun je bio ispostavljen za nepostojeće usluge rada bagerom i kamionom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navedeni iznos od 40 tisuća DEM Petrini sam platio kao protuuslugu jer mi je on omogućio uzimanje u dugogodišnji zakup stare općinske zgrade u središtu Primoštena", stoji u ostatku teksta.

Kramarić i Petrina bili su dugogodišnji prijatelji, njihove su obitelji bile u bliskim odnosima, a ljubav je definitivno pukla kad je Kramarićevima iz Općine Primošten rečeno da se 28. studenog ove godine moraju iseliti iz općinske zgrade i lokala jer im se više neće produžiti zakup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipe Petrina kaže da je Kramarića zbog lažne izjave prijavio Državnom odvjetništvu.

"On sada lažima da je meni dao nekakvo mito zapravo želi ucijeniti Općinu Primošten da mu se i dalje produži ugovor o zakupu općinskog prostora po povlaštenim cijenama koje je imao do sada u proteklih deset godina. Taj Kramarić u toj izjavi navodi da je općinskom načelniku Stipi Petrini tijekom 2003. godine dao mito, a ja tada nisam bio načelnik općine Primošten", kazao je primoštenski čelnik za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo