PODUZETNIK ČIJI JE AUTO BIO U DVORIŠTU MINISTRICE OD HBOR-a DOBIO TRI KREDITA: / Ovo su iznosi, a neke je odobrio i ministar Marić

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tvrtka Josipa Stojanovića Jollyja od HBOR-a je dobila tri kredita i sve ih je vratila prije vremena. O njima Žalac niej odlučivala, no Zdravko Marić jest

21.3.2019.
15:13
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka Olimpia Vodice d.d., šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja čiji se luksuzni automobil našao u dvorištu ministrice Žalac, od HBOR-a je dosad dobila tri kredita i sva tri tvrtka je prijevremeno vratila, piše N1.

Prema podacima iz HBOR-a prvi kredit odobren je 18. listopada 2007. Iznosio je 35,04 milijuna kuna uz kamatu od 2 posto, rok otplate 14,5 godina te poček od 3,5 godina. Drugi kredit podignut je dvije godine kasnije 17. prosnica i to u iznosu od 14,39 milijuna kuna. Kamatna stopa iznosila je 4 posto, dok je rok otplate bio 15 godina s počekom od dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći kredit, koji je odobren uz suglasnost Nadzornog odbora (sukladno Statutu HBOR-a Nadzorni odbor daje suglasnost na odobrenja kredita vrijednosti većih od 37 milijuna kuna), odobren je 12. 4. 2016. godine u iznosu od 116,25 milijuna kuna uz kamatnu stopu od 3 posto na rok od 17 godina uključujući poček od 4 godine.

Image
ŽALAC SE HVALILA LUKSUZNIM MERCEDESOM? /

'Pokazivala je fotografije, mislio sam da je Mercedesom udarila djevojčicu'

Image
ŽALAC SE HVALILA LUKSUZNIM MERCEDESOM? /

'Pokazivala je fotografije, mislio sam da je Mercedesom udarila djevojčicu'

Žalac nije odlučivala o kreditima, no Marić jest

Kako piše N1, ministrica Gabrijela Žalac u Nadzorni odbor HBOR-a imenovana je šest mjeseci nakon što je odobren posljednji kredit, 10. studenog 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je, pak, riječ o ministru financija Zdravku Mariću, iz HBOR-a su podsjetili kako je ministar sam priznao da je sudjelovao u odlučivanju na sjednici Nadzornog odbora.

Marić je dan ranije rekao kako je zahtjev za kredit podnesen prije no što je zasjeo u ministarsku fotelju, ali i bio imenovan u Nadzorni odbor. Također je napomenuo da je odluka donesena po propisima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić je dodao da je Jolly nakon toga predao i zahtjev za privremenu otplatu kredita jer je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo