BIZNISMEN 9 GODINA ČEKAO GRAĐEVINSKU DOZVOLU: / 'Referent je zatražio 25.000 eura, dao sam mu 50.000 kn'

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Poduzetnik iz Velike Gorice tvrdi kako je devet godina čekao građevinsku dozvolu za svoj pogon, no na kraju mu je nije isposlovao onaj kojem je prvom novac za to dao,

23.10.2018.
9:57
Thinkstock/Ilustracija
VOYO logo

“U gradskom uredu nema niti jednog papira jer smo sve dokumente dostavljali direktno na ruke, meni... ne kroz urudžbeni, tako da se i dandanas vodi da je nula priloga. Ja sam svakako da se sjednemo i dogovorimo. Uplaćeni novac nažalost nije moguće vratiti”, stoji u e-mailu bivšeg referenta Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja u Gradu Velika Gorica Vanje Cvjetka na kojeg je predajući Gardu dokumentaciju prvi put naletio poduzetnik Mario Medvidović, direktor i vlasnik tvrtke MS Ambulance i MS Design.

Medvidović je, pak, prije više od devet godina krenuo u proširenje proizvodnog pogona u mjestu Jagodno nedaleko Gorice. S projektom za drugu fazu stigao je u Grad. "Referent Cvjetko, kad me primio, rekao je da je 'projekt u takvom stanju da neće proći', ali da mi može pomoći... I tako mi je poslao ponudu za suradnju", priča za Jutarnji list Medvidović pokazujući ponudu u kojoj Cvetko pojašnjava što sve treba napraviti kako bi uzeo u obzir njegove želje i moje stvari koje moram ‘popeglat’ da to sve prođe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva ponuda 25.000 eura

"Prva ponuda iznosila je 25 tisuća eura i na nju nisam pristao, kasnije smo se našli na ukupnom iznosu od 85 tisuća kuna. Tada mi se to učinilo kao dobro rješenje jer je rekao da bi dozvole mogle biti gotove za dva do tri mjeseca", priča Medvidović dodajući kako je posljednju ponudu dobio od tvrtke Suvremena arhitektura Cvjetko d.o.o. kojoj je Vanja Cvetko bio direktor i suvlasnik, a koju sada vodi njegov otac. Riječ je o projektnom uredu.

"Avans od 50 tisuća kuna isplatile su moja tvrtka i tvrtka izvođača radova prve faze projekta i to na račun tvrtke S.A.C., ali ‘ispravan novi projekt’ ili dozvolu ni nakon dvije godine čekanja nismo dobili. Problemi su počeli odmah nakon dva mjeseca, Cvjetko je isprva uređivao stan i bio zauzet, pa je bio bolestan, te na skijanju, uvijek se našao neki razlog odugovlačenja...", prisjeća se za Jutarnji Medvidović, kojem je u međuvremenu drugi projektant izradio novi projekt na temelju kojeg je u roku od godinu dana, odnosno ove godine, dobio pravomoćnu građevinsku dozvolu i za nekoliko dana treba započeti gradnju druge faze pogona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propale prilike i Cvjetkov odgovor

U međuvremenu mu je zbog dozvole četiri puta propala prilika da dobije kredit, imao je probleme s bankama, a danas dok je vrijeme prošlo dobio je nove poslove ali nema radnika.

Od Cvjetka je, pak, mailom lani u veljači zatražio povrat 50.000 kuna, a ovaj mu je odgovorio s mailom s početka priče gdje piše da novac ne vraća te dodao: "Da sam nekorektan ili kvaran čovjek iskreno bilo bi me briga. Niti se tehnički poslovalo s tobom (već s Terra Promesa) niti ja više imam bilo kakvih problema (ako sam ih uopće imao...) jer više ne radim u uredu za graditeljstvo Velike Gorice. Ovo sve ne pišem da bih te zezao i provocirao, već u želji da se riješi dozvola što prije... Namjerno se nisam javio danas... Mislim da je bitno da prije nego se čujemo pročitaš mail jer bi on trebao definirati nastavak naše suradnje... ili nekog drugog smjera koji ne bi želio ni ti niti ja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Cvjetko cijeli slučaj nije želio komentirati, a u Gradu Velika Gorica navode da nisu upoznati sa slučejem te da sve trebaju istaržiti institucije, a u slučaju da se što utvrdi i sami će, poručuju kazneno prijaviti odgovorne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo