lijepa priča iz orahovice / Poduzetnici velika srca osobama s poteškoćama poklonili novu kuću: 'Svi su tu nasmijani'

U prostranoj novoj kući od 150 metara četvornih 47 korisnika pronašli su svoj drugi dom

11.11.2019.
17:41
VOYO logo

Nesvakidašnji humanitarni čin u Orahovici. Udruzi "Jaglac" za osobe s intelektualnim poteškoćama, dvojica uspješnih poduzetnika darovali su 45.000 eura vrijednu novu kuću. U novim prostorima 47 korisnika provodi 4 dana u tjednu, a kroz radionice bruse razne vještine koje ih ispunjavaju i vesele.

U prostranoj novoj kući od 150 metara četvornih Martina i Nataša s još četrdeset petero korisnika pronašli su svoj drugi dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim dolaziti u Jaglac, družiti se. Upoznala sam puno novih prijatelja", rekla je Martina iz Udruge "Jaglac".

I to kroz kreativne radionice izrade ukrasa, igračaka, rukotvorina. Ova nova kuća, govore, kuća je ljubavi, prijateljstva i osmijeha. Pa su to odlučili i nacrtati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su tu nasmijani. Jer tu u udruzi Jaglac kad dođemo budemo veseli, družimo se i svašta radimo", rekao je Davor iz Udruge.

I to je najveća nagrada za Danijela. Nesebičnog poduzetnika rođenog u Njemačkoj koji je 2003. godine došao živjeti i raditi u Hrvatsku i koji sa svojim kumom nije dugo dvojio ovoj Udruzi pokloniti kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja znam za udrugu Jaglac već dugi niz godina koju potpomažemo. I onda smo se s njima našli i u roku od dvije minute donijeli odluku da ćemo mi njima kupiti kuću u vrijednosti od 45.000 eura", rekao je humanitarac i filantrop Danijel Smiljanić.

Kako su prije djelovali u skučenom prostoru, predsjednica Udruge i roditelji korisnika govore ovakav dar njima znači puno više od samih zidova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grlili smo se i ljubili, nismo znali od sreće što bi"

"Mi smo se grlili, mi smo se ljubili, mi od sreće kao mala djeca nismo znali što bi", rekla je predsjednica Udruge Đurđa Šimatović.

"Moja Ana je puno zadovoljnija otkad smo u tom većem prostoru i sretnija je", rekla je Anina majka Darinka Šteger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će tu sreću korisnici Udruge i podjeliti s drugima. Možda kroz iglu i konac.

"Trenutno smo našli jednog medvjedića što će se prodavati za Božić na štandu", rekla je Ivana iz Udruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A možda kroz zdravu hranu koja bi bila još ukusnija, kada bi imali neophodne kuhinjske elemente koji su im trenutno preskupi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo