velika akvizicija / Podravka prodala Studenac slovenskoj kompaniji Radenska

Image
Foto: Boris Mišević / Vijesti.hr

Podravka je sklopila ugovor o prodaji svog 100-postotonog udjela u vlasništvu Studenca iz Lipika slovenskoj kompaniji Radenska

20.9.2016.
12:09
Boris Mišević / Vijesti.hr
VOYO logo

Ugovor o kupoprodaji je potpisan danas, stoji u Podravkinoj obavijesti objavljenoj na stranicama Zagrebačke burze, koju prenosimo u cijelosti: 

"Sukladno odredbama Zakona o tržištu kapitala i Pravila Burze, obavještavamo da je Podravka d.d. dana 20. rujna 2016. godine sklopila Ugovor o kupoprodaji 100% poslovnog udjela u svom ovisnom društvu Studenac d.o.o. sa sjedištem u Lipiku, sa društvom Radenska d.o.o. kao kupcem te društvom Kofola ČeskoSlovensko kao jamcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac, Radenska d.o.o. će preuzeti poslovni udjel u Studencu, a što je predviđeno do kraja
godine. Očekuje se da navedena transakcija neće negativno utjecati na rezultate poslovanja Grupe Podravka u tekućoj godini te da će u narednom razdoblju pozitivno utjecati na profitabilnost poslovanja.

Nakon dezinvestiranja biznisa pića do kraja 2016. godine, Podravka d.d. će nastaviti s
razvojem portfelja hrane i lijekova usmjeravajući dodatne resurse za internacionalizaciju svojih ključnih brandova u skladu sa strategijom Društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, odabirom Radenske d.o.o., kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku uz zaštitu njihovih zatečenih prava po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka za razdoblje od 18 mjeseci". 

Image
Foto: Boris Mišević / Vijesti.hr

Češka tvrtka Kofola, u čijem je vlasništvu kompanija Radenska, poziva na press konferenciju koja će se održati danas u 13 sati kako bi objavila ovu poslovnu transakciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo