MOST IMA PLAN ZA ŠEFA HDZ-A / Podolnjak otkrio Šprajcu: 'Bilo bi najbolje da zbog Karamarka osnujemo saborsko istražno povjerenstvo'

'To bi povjerenstvo, koje prema zakonu možemo osnovati i na čelu kojeg bi bio zastupnik iz oporbe, moglo doći do svih relevantnih dokumenata'

17.5.2016.
21:32
VOYO logo

Potpredsjednik Sabora i član Mosta Robert Podolnjak otkrio je večeras u razgovoru sa Zoranom Šprajcom kako njegova stranka podržava otvaranje postupka protiv Tomislava Karamarka pred saborskim istražnim povjerenstvom.

"Čuo sam više najava iz SDP-a. U smislu pokretanja procedure glasovanja o povjerenju potpredsjedniku Sabora, a s druge strane čuo sam da pokreću i pitanje istražnog saborskog povjerenstva. Glasovanje o povjerenju može biti najduže 30 dana podnošenja zahtjeva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se Most postaviti?

"Mi bismo htjeli rasvijetliti situaciju koja je prisutna u javnosti. Postoji niz relevantnih činjenica koje treba utvrditi. Još uvijek nemamo očitovanje Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. Ono što bismo mi htjeli je da se u jednoj saborskoj proceduri, i mislimo da je najprikladnije saborsko istražno povjerenstvo, utvrdimo sve relevantne činjenice. Dakle, to bi povjerenstvo, koje prema zakonu možemo osnovati i na čelu kojeg bi bio zastupnik iz oporbe, moglo doći do svih relevantnih dokumenata, moglo bi ispitati sve relevantne osobe i u roku od dva mjeseca bi moglo utvrditi sve relevantne činjenice koje su od interesa za javnost. Mislimo da je to puno bolji način da utvrdimo što je zapravo istina i postoji li bilo kakva odgovornost u konkretnom slučaju", poručuje Podlonjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šprajc je s Podolnjakom razgovarao i o Dinku Cvitanu, kvorumu i ustavnim sucima, a što je rekao provjerite u prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo