PODOLNJAK: /

"Antifašizam je dio Ustava, a registar izdajnika je neprihvatljiv"

Image
Foto: Screenshot

Mostovac Robert Podolnjak u petak je potvrđen za jednog od potpredsjednika Sabora, a odmah navečer gostovao je na Jabuci TV u emisiji Veto.

23.1.2016.
10:47
Screenshot
VOYO logo

Podolnjak je kazao kako je promjena prezimena "osobna stvar" te da ga je supruga zamolila da promijeni prezime "zbog kćeri koja se trebala roditi početkom 1992. godine" i koja je "trebala nositi teret tog prezimena".

"Nije to bilo neko negiranje osobnosti kako je Milanović aludirao" rekao je Podolnjak i dodao da zbog tog prezimena nije imao probleme u svojoj okolini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IMAMO VLADU! /

Sabor dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, s 83 glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv

Image
IMAMO VLADU! /

Sabor dao povjerenje Tihomiru Oreškoviću, s 83 glasa za, 5 suzdržanih i 61 protiv

Podolnjak je također kazao kako je protivnik svih podjela.

"Reci ću vam iskreno, moj djed se prezivao Jovanović, ubijen je 1944. godine. Zatekao se u krivo vrijeme na krivom mjestu u službi NDH. Ali svejedno smatram da je antifašizam dio Ustava. Nove generacije trebaju prevladati te podjele. Mi u Mostu imamo stav da nećemo u rasprave o ustašama i partizanima. Naprosto ne želimo obnavljati te rane", rekao je Podolnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako ga je povrijedilo što ga je Milanović prozvao zbog promjene prezimena te da to nije očekivao od "lidera socijaldemokratske stranke".

"Povrijedilo me, osjećao sam se žalosno što netko ima potrebu obraćanja na takav način", kazao je Podolnjak.

Komentirao je i novu Vladu

Podolnjak je kazao kako je Most na neke prijedloge HDZ-a stavljao veto. Smatra da je njihov izbor ministara bio najbolji od osoba koje su imali na raspolaganju. Kazao je kako su neki od ministara Domoljubne koalicije predloženi u zadnji tren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesu li oni u Domoljubnoj koaliciji učinili najbolji izbor pokazat će vrijeme", rekao je Podolnjak.

Voditelj Sanjin Španović upitao ga je zašto nisu primjerice stavili veto na izbor novog ministra kulture ili branitelja. Podolnjak je kako njihovi stavovi mogu svima biti sporni, ali da će u Mostu jamčiti da takvi stavovi neće biti relevantni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je antifašizam temelj Ustava Republike Hrvatske. Za registar izdajnika ne znam što bi trebalo značiti niti kakva bi to vrsta registra trebala biti. Kakva je to vrsta ljudi koja bi se nazvala izdajnicima, ne znam što reći o tome", kazao je Podolnjak i poručio da upravo oni koji su govorili o tome trebaju to objasniti javnosti.

"Meni to načelno djeluje neprihvatljivo", kazao je Podolnjak u emisiji Veto.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo