DOŠLO JE I DO OBALE / Prvi otkaz zbog covid potvrda u dalmatinskim bolnicama: 'Nije dolazio niti se javljao. Pojavio se nakon mjesec dana'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Karuc kaže kako se mnogo djelatnika odlučilo cijepiti od kada je uvedena ta mjera

2.12.2021.
21:14
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Otkazi u bolnicama se nastavljaju. Ovoga puta sklopljen je sporazumni otkaz u Općoj bolnici Zadar jer se djelatnik nije pojavljivao na poslu od kada je uvedeno obavezno testiranje na covid, piše Slobodna Dalmacija.

"Radilo se o djelatniku iz tehničke službe koji nakon uvođenja obveze testiranja uopće nije dolazio na posao. Nije se ni javljao o svojem statusu, niti je dolazio. Nakon otprilike mjesec dana došao je i rekao da želi dati otkaz. To je učinjeno sporazumno", kazao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja krovne zadarske zdravstvene institucije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davanje opomena pred otkaz

Karuc kaže kako se mnogo djelatnika odlučilo cijepiti od kada je uvedena ta mjera.

"Ima još nekoliko zaposlenika koji odbijaju testiranje, te je u tijeku procedura davanja opomena pred otkaz. Pridržavamo se svih pravila, a u međuvremenu mnogi od nas cijepili su se i treći put", rekao je dr. Karuc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sustavu Doma zdravlja Zadarske županije nema djelatnika koji se odbijaju testirati.

"Radimo to redovito, prema mjerama. Djelatnici su ili cijepljeni, ili se testiraju, nigdje nismo naišli na problem", kazala je ravnateljica Doma Renata Bek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo