Danas.hr doznaje! / Podignute optužnice zbog izborne prijevare u Slavoniji! Načelnik: 'Ne znam ništa...'

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Radi se o lokalnim izborima iz 2021. godine. Neslužbeno smo doznali kako su obojica optuženih bili na biračkom mjestu u Vrhovini koje se nalazi u općini Garčin, jedan je bio predsjednik biračkog odbora, dok je drugi bio član biračkog odbora ispred HDZ-a

27.1.2023.
20:51
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Za Danas.hr potvrđena je informacija kako je protiv dvojice muškaraca L.B. i D.A. početkom kolovoza prošle godine potvrđena optužnica zbog kaznenog dijela izborne prijevare.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podignulo je optužnicu, a Općinski sud u Slavonskom Brodu optužnicu je potvrdilo početkom kolovoza 2022. i to protiv dvojice 54-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na spornim lokalnim izborima, koji su održani 2021. godine, za načelnika Općine Garčin izabran je Mato Grgić. Kontaktirali smo ga i pitali zna li išta o optužnici, no on je za Danas.hr kazao kako ne zna ništa. "Prva vijest", bio je kratak.

Dalje nije htio komentirati ovaj slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grgić je na spornom biračkom mjestu, na kojem je bio i optuženi dvojac, u Društvenom domu u Vrhovini osvojio 82 glasa, odnosno 65.60 posto, dok je njegov protukandidat Tomislav Vidaković osvojio 39 glasova, odnosno 31.20 posto, a Krešimir Vojtkuf dva glasa, odnosno 1.60 posto.

Neslužbeno smo doznali kako su obojica bili na biračkom mjestu u Vrhovini, koje se nalazi u općini Garčin. Jedan je bio predsjednik biračkog odbora, dok je drugi bio član biračkog odbora ispred HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se dvojica optužena muškaraca dovode u vezu s HDZ-om, kontaktirali smo predsjednika Županijskog odbora stranke Peru Ćosića koji nam se nije javio.

Inače, dvojica 54-godišnjaka optuženi su zbog kaznenog dijela izborna prijevara iz članka 338. Kaznenog zakona. Spomenuti članak Kaznenog zakona govori: "Tko dodavanjem, brisanjem glasova ili na drugi način krivotvori rezultate izbora, kaznit će se kaznom zakona od šest mjeseci do pet godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo