otuđili 9 milijuna kuna / Podignuta optužnica protiv zloglasne petorke: suprug bivše misice vodio skupinu koja je na stanovima varala građane

Image
Foto: Thinkstock.com

Podsjetimo, radi se o petorci koje je USKOK otkrio nakon koordinirane akcije s policijom prije mjesec dana, te koji su nudili povoljnu kupnju gradskih stanova građanima

17.5.2018.
14:27
Thinkstock.com
VOYO logo

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana zbog organiziranog pothvata zločinačkog udruženja i prijevara nad građanima.

Podsjetimo, radi se o petorci koje je USKOK otkrio nakon koordinirane akcije s policijom prije mjesec dana, te koji su nudili povoljnu kupnju gradskih stanova građanima i tako od njih izvukli gotovo devet milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima je bio i Ivica Đolo, 38-godišnji suprug nekadašnje Miss Universe Ivane Delač. 

VEZANA VIJEST:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Organizirano varanje građana: među osumnjičenima i suprug bivše misice

Optužnicom se Đoli stavlja na teret da je, od početka 2015. godine do 19. travnja 2017., na području Zagreba, u zajedničko djelovanje povezao ostale okrivljenike, te više zasad nepoznatih osoba, radi stjecanja znatne nepripadne imovinske koristi lažnim predstavljanjem kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni ispod tržišne, nakon čega su izvodili prevare i otuđivali novac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petorka je pronalazila zainteresirane osobe kojima su se okrivljenici predstavljali koristeći se lažnim imenima i svojstvima, neistinito im predočavajući mogućnost kupnje nekretnina na području Zagreba po cijeni nižoj od tržišne, a koje nekretnine su ostavina umrlih osoba bez nasljednika i kao takve prelaze u vlasništvo Grada Zagreba.

Okrivljenici su u više navrata izrađivali i zainteresiranim osobama predočavali nevjerodostojnu dokumentaciju nakon čega su im te osobe, ne posumnjavši u njihove navode, predavale novac. Na opisani način okrivljenici su pribavili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 9.000.000,00 kuna, što su podijelili među sobom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo