sniman u hrvatskoj / Pod Revelinom je pao poljubac s Marian: Dubrovnik spreman za pretpremijeru Robina Hooda

Najnoviji film o Robinu Hoodu sa slavnim filmskim imenima ovog tjedna dolazi u kina, no prvo će biti prikazan u Dubrovniku

25.11.2018.
21:00
VOYO logo

Dubrovnik je već odavno omiljena destinacija i set velikim filmskim produkcijama. Gledali smo ga kao Kraljev grudobran u Igri prijestolja, postao je i kao Canto Bight iz Ratova zvijezda, a sad je red ga saznamo kako izgleda u ulozi Nothinghama

Najnoviji film o Robinu Hoodu sa slavnim filmskim imenima ovog tjedna dolazi u kina. Dubrovačka ekipa koja je na filmu radila pogledat će ga među prvima na svijetu, i to na sutrašnjoj dubrovačkoj pretpremijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod tvrđavom Revelin pao je poljubac između Robina i Marian, sve je na dubrovačkom snimanju izgledalo nevinije, nego što će to biti na velikom platnu.

Stradun je tada bio pretvoren u Nothingham. Preko poznate vizure, drvena kulisa gradila se danima. U starom portu izniklo je srednjovjekovno englesko selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konji su na Stradun stigli iz Mađarske, a pratila ih je sva sila tehnike. Glavnim glumcima kao i stotinama statista, na setu nije smjela stajati krivo niti jedna dlaka.

"Bile su na stotine i stotine kostima i to raznih vrsta, znači od jako jednostavnih do jako skupih, unikatnih, kompliciranih koje se moralo jako čuvati", komentira Sonja Marić Banović, kostimograf na setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je uključen u turističke ture dubrovačkih vodiča, kralj siromašnih manje je popularan od likova iz Igre prijestolja i Ratova zvijezda, a to potvrđuje i promet u suvenirnicama.

"John Snow se dobro prodaje, Star Wars također, ali muške zelene tajice su zakazale. Njih nitko ne traži", kaže nam voditeljica suvenirnice Vera Kristić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No priča o Robinu je vječna, pa ni vraćanje tajica u modu nije nemoguće. Oni koji su na filmu radili sutra će ga u Dubrovniku pogledati među prvima na svijetu.

"Najavili su 300 uzvanika, ljudi koji su radili na filmu dok se stvarao, mi za sad ne znamo tko će sve biti i za sad je sve anonimno", tvrdi Jelena Menalo, zamjenica voditelja kina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško da će među njima biti i Jamie Fox, no teško je tko mogao zamisliti i kako će Dubrovnik glumiti Nothingham.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo