OBNAVLJA SE VRELOVOD / Zagrepčani, jeste li spremni? Neki će ostati bez tople vode i po tri tjedna: Počinje za dva dana, objavljen popis kvartova

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Zbog obnove 68,5 kilometara vrelovoda Zagrepčani se moraju pripremiti za povremene obustave isporuke tople vode i na promjene u regulaciji prometa

10.5.2022.
22:10
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Nakon završetka ogrjevne sezone, u Zagrebu počinje megaprojekt, najveći zahvat u gradskom toplinskom sustavu - revitalizacija vrelovoda. Plan je do 2023. promijeniti čak 68,5 kilometara cijevi, a ove godine bit će obnovljeno 25 kilometara vrelovoda, kaže se u prilogu RTL-a.

Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna, a cilj je smanjiti broj hitnih intervencija i povećati pouzdanost opskrbe građana toplinskom energijom. No, Zagrepčani se moraju pripremiti za povremene obustave isporuke tople vode i na promjene u regulaciji prometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nove cijevi trajat će 30 do 40 godina

Zamjena cijevi već je krenula. Voditelj Službe za eksploataciju HEP Toplinarstva Jurica Brnas kaže kako je to velik projekt te da će građani biti zadovoljni jer će otpornost vrelovoda biti veća. Primjerice, na Horvaćanskoj cesti proteklih se godina dogodio niz puknuća cijevi, a građani su zimi ostajali bez grijanja.

"Nove cijevi će osigurati neometanu isporuku dobar niz godina, 30 do 40 godina koliko se predviđa rok trajanja cijevi", kazao je Brnas za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prekosutra kreće isključivanje'

"Prekosutra kreće isključivanje toplinske energije, a prekid će trajati maksimalno tri tjedna. Neki građani će biti više puta po tri tjedna jer nemamo obilazne pravce", ističe.

Prvo se kreće s Horvaćanskom cestom, a informacije o obustavama građani mogu pronaći na stranicama HEP Toplinarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje stoji da će se tijekom 2022. u razdoblju izvan ogrjevne sezone radovi provoditi u naseljima: Sigečica, Kruge, Vrbik, Cvjetno, Trešnjevka, Središće, Gajevo, Staglišće, Savica, Folnegovićevo, Martinovka, Donji grad, Sopot, Utrine, Travno, Dugave, Siget i Trnsko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo