USUSRET MARTINJU / Počinje 'ludi' vikend na cestama. Razmislite, hoćete li piti ili voziti? Policija kreće u pohod

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je na samo 'Martinje' te vikende prije i poslije, na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7495 vozača

10.11.2023.
10:19
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Policije diljem Hrvatske javljaju građanima da će od danas pa do nedjelje trajati akcija vezana uz "Martinje".

Narodni je to običaj krštenja mošta gdje je očekivani broj sudionika u cestovnom prometu, a s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadzor vozača odvijat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, tako da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Image
PITI ILI VOZITI? /

Za Martinje prošle godine 697 alkoholiziranih vozača: Policija će ove godine pojačati nadzor

Image
PITI ILI VOZITI? /

Za Martinje prošle godine 697 alkoholiziranih vozača: Policija će ove godine pojačati nadzor

Kao upozorenje vozačima mogu poslužiti i prošlogodišnji rezultati, kada je na samo "Martinje" te vikende prije i poslije, na području Republike Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 7495 vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tog broja, pod utjecajem alkohola je zatečeno 697 vozača, a osam ih je odbilo testiranje. Devet vozača je na preliminarnom testiranju na droge bilo pozitivno, a 33 ih je odbilo testiranje.

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnim skupinama od 18 do 24 godine i od 31 do 40 godine - po 160 vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u rasponu od 0,5 do 1,0 g/kg - 291 vozač, dok je koncentracija veća od 1,50 g/kg utvrđena kod 141 vozača, poručili su iz policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo