vozači, budite strpljivi! / Počeo je produljeni vikend: u HAK-u smo provjerili kakva je situacija na cestama i do kada se očekuju gužve

Neki će na put krenuti i sutra kako bi izbjegli današnje gužve, a saznali smo i koje je najbolje vrijeme za povratak na kontitent u nedjelju

25.5.2016.
19:58
VOYO logo

Počeo je produljeni vikend koji će mnogi iskoristiti za odlazak na kraći odmor. Ima li u ovom trenutku gužvi na cestama prema moru, doznali smo u Hrvatskom autoklubu gdje je naš reporter Goran Latković razgovarao s izvjestiteljica HAK-a Zvjezdanom Horvat.

"Gužvi će biti do kraja dana na važnijim cestama iz unutrašnjosti u smjeru mora, no onaj najjači val je prošao tijekom ranih poslijepodnevnih sati. Vozači koji su krenuli put mora već su stigli do južne dionice autoceste A1 primjerice. Gužva je kod tunela Mala Kapela. No, dobra je vijest ta da su privremeno obustavljeni svi radovi. Dakle, sve su važne autoceste i državne ceste otvorene, bez većih smetnji. U ovim trenucima, veće su gužve u trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima. No dobra je vijest i da je od danas na snazi ljetni raspored plovidbe pa će trajekti ploviti po potrebi, bez određenog reda. Dakle, i do kasnih noćnih sati, bude li potrebe", kaže Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki će na put krenuti i sutra kako bi izbjegli današnje gužve, a provjerili smo i koje je najbolje vrijeme za povratak na kontitent u nedjelju, kako bi se i tada izbjegle gužve. 

"I sutra tijekom dana bit će frekventniji promet na prometnicama, ne samo u smjeru mora, nego i u unutrašnjosti. A bit će i gust tranzitni promet na autocesti A3, u smjeru istoka. No svakako se treba koncentrirati na gužve koje nas očekuju u povratku. Sada nema nervoze jer se putuje na odmor, ali u povratku je situacija puno drugačija. Vozačima sve smeta pa ćemo ih pripremiti da najveće gužve očekujemo u nedjelju poslijepodne. To ujedno znači i manje smetnje ili vožnju u koloni pa čak i zastoje na onim dionicama cesta gdje je protočnost cesta manja", zaključila je Horvat.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo