POČELO JE: / 9 EURA PO SATU UZ BESPLATAN SMJEŠTAJ I HRANU; Sada i student-servisi šalju domaće studente na poslove u - Njemačku

Image
Foto: Pixsell/Sczg/Scvz

Budući da već godinama mladi iz Hrvatske odlaze raditi u Njemačku i Irsku, bilo je samo pitanje vremena kada će i studentski servisi počeli studente slati 'van'

18.10.2019.
19:05
Pixsell/Sczg/Scvz
VOYO logo

Nakon donošenja Zakona o obavljanju studentskih poslova, studenti po prvi puta znaju koju im minimalnu satnicu poslodavac može ponuditi, a mogu biti i sigurni da će im se satnica povećati za večernji i rad vikendom. Budući da već godinama mladi iz Hrvatske odlaze raditi u Njemačku i Irsku, bilo je samo pitanje vremena kada će i studentski servisi počeli studente slati "van".

Portal MojFaks.com, doznaje da je jedna domaća tvrtka oglasila studentski posao koji se obavlja u Njemačkoj što je ujedno prvi put da hrvatska tvrtka traži studente za rad u inozemstvu. Riječ je o oglasu koji je osvanuo na Facebook stranici Studentskog centra Bjelovar u kojem tvrtka Nopus d.o.o. traži studente koji će četiri tjedna raditi u Njemačkoj po satnici koja se kreće od sedam do devet eura! Dakle, hrvatski studenti će u Njemačkoj doživjeti da im je sat plaćen približno 65 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SIROTI STUDENTI: /

Iznajmljivači u Zagrebu prešli svaku mjeru s cijenama najma, tko ima obraza tražiti ovolike novce za ovakve stanove?

Image
SIROTI STUDENTI: /

Iznajmljivači u Zagrebu prešli svaku mjeru s cijenama najma, tko ima obraza tražiti ovolike novce za ovakve stanove?

"Ovo je sad prvi put da smo objavili oglas za studente za rad u Njemačkoj, trenutno prikupljamo kandidate i još uvijek nemamo okviran broj koliko bi potencijalnih kandidata bilo", rekli su za MojFaks.com iz firme Nopus d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prvi slučaj oglašavanja hrvatske tvrtke za obavljanje studentskih poslova u inozemstvu'

Tajana Kaniški Flajšek, iz varaždinskog Student servisa, krovnog servisa pod kojim se nalazi i bjelovarski, odgovorila je da je ovo prvi slučaj oglašavanja hrvatske tvrtke za obavljanje studentskih poslova u inozemstvu. No, komentar je stigao i iz same firme koja je posao u Njemačkoj i oglasila.

"Razgovarali smo sa Student servisom u Bjelovaru, kako bismo vidjeli da li je to moguće. Nakon što su oni provjerili s računovodstvom u Varaždinu, obavijestili su nas da pošaljemo oglas u Student servis. Ne postoje nikakvi posebni uvjeti za studente, jezik nije bitan jer je posao slaganje i sortiranje robe u skladištu. Zbog povećanog opsega posla, tražimo radnike na četiri tjedna (toliko najduže mogu biti). Studenti mogu raditi i dva tjedna, zavisno kako bi njima odgovaralo zbog obaveza na fakultetu. Za ovaj posao zapošljavamo na ugovor, ili na studentski ili općenito ugovor, mogu se javiti i osobe koje nisu studenti. Oglas se vrti i na stranicama HZZ-a", govori za MojFaks.com Valentina Jukić, asistentica u ljudskim resursima tvrtke Nopus d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo