PROBLEMI ZA BIVŠEG PREMIJERA? / Relković: 'Milanović ima nekoliko protukandidata kojih se treba bojati. Mogu mu uzeti po 1 posto'

'Tek ćemo vidjeti što mogu Peović, Orešković, ali i Milan Bandić odnosno Dario Juričan', kazao je Relković

5.12.2019.
18:27
VOYO logo

Počelo je! Prvi je službeni dan predsjedničke kampanje, a DIP je objavio i popis kandidata! Ukupno ih je 11 i bore se postati peti predsjednik ili predsjednica Hrvatske. Jedina kandidatura koju DIP nije prihvatio je ona Slobodana Midžića kojemu nedostaje 9999 potpisa jer je donio samo svoj. 

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pregledavali smo 10.100 potpisa, do te razine i tu nije bilo duplića. Dakle, u pravovaljanim potpisima nije bio ni jedan duplić", kazala je potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić Križanić.

DIP-u je predana još jedna kandidatura, nezavisnog kandidata Slobodana Midžića.
"U obrascima za potpise podupiratelja njegove kandidature nalazi se samo jedan potpis pa je prema tome njegova kandidatura u tome smislu nepotpuna", rekao je predsjednik DIP-a Đuro Sessa.

"Vidjet ćemo što mogu Peović, Orešković, Juričan..."

Jedanaest legitimnih kandidata ide u korist Kolindi Grabar Kitarović, smatra politički analitičar Ivica Relković. Ovaj sastav u utrci, kaže, najviše šteti Milanoviću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je Zoran Milanović dobio nekoliko protukandidata čijih se kampanja treba bojati u smislu da mu svatko može uzeti po jedan posto. Mi ćemo tek sad vidjeti što može Katarina Pejović, što stvarno može Dalija Orešković, ali na kraju krajeva, što može i Milan Bandić, odnosno Dario Juričan", rekao je Relković. 

Protestne glasove će podijeliti Kolakušić i Pernar, a i Mislav Škoro je dobio neočekivanu konkurenciju, tvrdi Relković i dalje nastavlja: "Za Škoru opasnost se zove, opet koliko može tradicionalno HSP-ovih desnih glasova uzeti, Anto Đapić. Sve to, opet ponavljam, odgovara Kolindi Grabar Kitarović."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz DIP-a poručuju da će pozorno pratiti što se događa u kampanji. Prvi financijski izvještaji otkrit će se sedam dana prije izbora, a iz Povjerenstva upozoravaju da u izvještajima moraju biti navedeni i svi troškovi promidžbe prije današnjeg službenog početka kampanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo