na račun / Počela isplata uskrsnice zagrebačkim penzionerima: Na račun će dobiti 26,54 eura

Image
Foto: Shutterstock

Naknada se isplaćuje putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte za postojeće korisnike, a pravo na nju su ostvarili umirovljenici kojima je ukupni prihod jednak ili manji od 238,90 eura mjesečno

16.3.2023.
18:05
Shutterstock
VOYO logo

Grad Zagreb je izvijestio u četvrtak poslijepodne da je u tijeku isplata novčane naknade umirovljenicima za mjesec ožujak 2023. te uskrsnica u iznosu od 26,54 eura.

Naknada se isplaćuje putem tekućih računa i putem Hrvatske pošte za postojeće korisnike, a pravo na nju su ostvarili umirovljenici kojima je ukupni prihod jednak ili manji od 238,90 eura mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno Izmjenama i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi, usvojenih na sjednici Gradske skupštine u veljači ove godine, a koja je na snagu stupila 8. ožujka, povećan je dohodovni cenzus za stjecanje prava na novčanu naknadu umirovljenicima s 225,63 eura na 238,90 eura mjesečno.

Image
prve reakcije /

Umirovljenici od Vlade traže trajnu pomoć. Od jednokratne će otići na groblje, platiti lijekove...

Image
prve reakcije /

Umirovljenici od Vlade traže trajnu pomoć. Od jednokratne će otići na groblje, platiti lijekove...

Poziva se sve umirovljenika koji spadaju u tu kategoriju, a koji imaju prebivalište u gradu Zagrebu neprekidno pet godina prije podnošenja zahtjeva i koji se do sada nisu javili, da predaju zahtjev i ostvare pravo na isplatu novčane naknade umirovljenicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahtjevi se mogu predati na adresi Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1 ili na e-mail adresu umirovljenici@zagreb.hr.

Prema novoj Odluci, prvi put pravo na uskrsnicu, u iznosu od 26,54 eura/ 200 kuna, ostvaruju i korisnici doplatka za pomoć i njegu i osobnu invalidninu kao i korisnici prava na nacionalnu naknadu za starije osobe koji su podnijeli zahtjev Gradu Zagrebu u svrhu ostvarivanja navedenog prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, redovna isplata novčanih naknada započela je sljedećim korisnicima: za plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja korisnicima novčane naknade umirovljenicima; doplatka za pomoć i njegu i osobne invalidnine; osobama kojima je priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja; za osobne potrebe (džeparac) korisnicima doma za starije; korisnicima prava na nacionalnu naknadu za starije osobe; i korisnicima prava na doplatak za djecu.

Korisnici koji isplatu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate nakon čega neće biti moguća retrogradna isplata za navedeni mjesec, priopćio je Ured gradonačelnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo