gradonačelnik brani projekt / Počela gradnja novih fontana ispred NSK, Bandić: 'Valjda je Zagreb to zaslužio'

'Tri fontane koštaju 50 milijuna kuna, a to je duplo manje od vodospreme Cerje. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti. U ovo vrijeme će neki reći 'je trebalo, nije trebalo', poručio je Bandić

1.2.2016.
10:53
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić s gradilišta u Ulici Hrvatske bratske zajednice gdje je počela gradnja novih fontana poručio je građanima kako se nastavlja 'podizanje urbane osovine Zagreba' jer 'Zagreb to zaslužuje', javlja N1.

"Tri fontane koštaju 50 milijuna kuna, a to je duplo manje od vodospreme Cerje. Nikad nije vrijeme ako nećete ništa napraviti. U ovo vrijeme će neki reći 'je trebalo, nije trebalo'". Abruš je 1906. napravio dvije fontane na Zrinjevcu. Valjda je za 100 godina Zagreb zaslužio tri fontane', kazao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Mrak Taritaš jambra jer joj ništa drugo nije preostalo

Gradonačelnik je upitan da komentira kritike bivše ministrice graditeljstva Anka Mrak Taritaš na račun novih fontana.

"Nije njoj ništa preostalo osim da jambra i kritizira ili da bude konstruktivna. Preporučio bih joj da bude konstruktivna oporba. Što je opoziciji preostalo? Da afirmira ono što radimo dobro i da upozori ako nešto radimo loše. Ovo je pucanj u prazno", poručio je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja još tri fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice nastavlja se tri godine nakon što su završene prve dvije, a u njihovu izgradnju utrošit će se 30 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Fontane je projektirala arhitektica Helena Paver Njirić, a posao izgradnje na javnom natječaju dobila je tvrtka Vodotehnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo