'NIJE KRAJ AGONIJE' / Počela borba sa stjenicama, usluga čišćenja stoji 100 do 150 eura. 'Spremna sam na sve, samo da ih se riješim'

Čišćenje četiri stana plaćena su iz zajedničke pričuve zgrade, a stanari se boje da to neće biti dosta novaca za sve

13.10.2023.
20:54
VOYO logo

Počela je borba sa stjenicama u jednom od najvećih riječkih nebodera. Kako javlja Danas.hr, djelatnici specijalizirane tvrtke tretirali su četiri najugroženija stana. Prva na redu bila je dezinsekcija državnoga stana iz kojega su, kazali su susjedi, počele muke sa stjenicama. Sinovi Nedžipa iz Afganistana žive u neboderu već dvije godine i imaju ubode.

One su se raširile po neboderu, a stigle su i kat niže - u spavaću sobu Marine Nimac. Da bi očistili stan potrebno je "oko 15, 20 minuta, zavisi koliko ima kreveta i svega, može i do pola sata", kazao je Siniša Šarić, djelatnik tvrtke za dezinsekciju iz Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAPASNA STVORENJA /

Stjenice su se nastanile u riječkom neboderu: Evo kako se ti naporni kukci mogu uočiti i kako ih se riješiti

Image
NAPASNA STVORENJA /

Stjenice su se nastanile u riječkom neboderu: Evo kako se ti naporni kukci mogu uočiti i kako ih se riješiti

"Ali sam ja danima to već ubijala tako da vjerojatno sam i sama to smanjila. Nisu našli nikakvo gnijezdo i uopće ne znam je li mogu u stan", otkrila je Marina. Ipak, djelatnik riječke tvrtke za dezinsekciju David Rac kazao je Marini da se može vratiti natrag u svoja četiri zida.

Izgrizle su im djecu, a po dnevnom boravku pužu na sve strane

"Najbitnije je sada tri, četiri dana uopće ne prati podove, a poslije toga, perite samo sredinu, probajte rubove poštedjeti", objasnio je Rac. Pesticid djeluje do mjesec dana, a u stanu se smije spavati i normalno živjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji sa 16. kata, stjenice su izgrizle djecu, a u dnevnom boravku puzale su na sve strane.

"I nakon ovog tretmana, ako se budemo odlučili na drugu akciju, te druge akcije znaju biti malo žešće", kazali su djelatnici, a stanarka Renata Bartula Bosanac rekla je neka budu. "Ja sam spremna na sve, samo da ih se riješim i da zaštitim svoju obitelj. Ja nemam ubod, ali ja se cijeli dan jučer na poslu, ali kući, non-stop češem", dodala je stanarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čišćenje četiri stana plaćena su iz zajedničke pričuve zgrade, a stanari se boje da to neće biti dosta novaca za sve. Usluga čišćenja stoji od 100 do 150 eura.

"Pa mislim da još nije kraj agonije stanara, mislim da će još malo trebati, to je prekompleksan problem da bi se mogao ovako jednostavnim, brzim putem, jednim tretiranjem riješiti. Za koliko bi mogao biti riješen problem? Otprilike, tri tjedna“, kazao je Tihomir Grgat, rukovoditelj Službe za ekološku sanitaciju specijalizirane tvrtke iz Rijeke. Tamo se stjenice, naime, pojave i uspješno saniraju pet do deset puta na godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo