uznemirujući prizori / Pobuna na okrutan način: Župniku ispred dvora povješali mrtve ptice

Image
Foto: Facebook

Dio mještana Cirkvene kod Križevaca na nesvakidašnji se način buni protiv svećenika Ivana Novaka

30.7.2018.
8:51
Facebook
VOYO logo

Zastrašujuće fotografije objavljene su jučer na Facebook stranici 'Hrvatsko društvo za zaštitu ptica'. 

Naime, dio mještana Cirkvene kod Križevaca nastavio je iskazivati svoju pobunu protiv svećenika Ivana Novaka, kojem zamjeraju veliku rastrošnost, tako da su mu na stablo uz ogradu župnog dvora objesili dvije mrtve ptice - sovu i vranu, na kojima je fluorescentnom zelenom bojom ispisano 'pop', piše Podravski.hr.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ovakvim slučajevima se ne susrećemo svaki dan: lokalno se stanovništvo obračunava s mjesnim župnikom postavljajući očigledne poruke. Slučaj je prijavljen policiji i inspekciji zaštite prirode, pa čekamo vidjeti tko će prije doći do ne-baš-inteligentnog počinitelja", stoji u objavi navedene Facebook stranice uz fotografije zastrašujućih prizora.

Tko god je objesio mrtve ptice, počinio je kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, koje se, prema Kaznenom zakonu, kažnjava s do jednom godinom iza rešetaka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mještani Cirkvene tvrde kako je 2011. godine, kad je preuzeo župu, od prethodnika u blagajni naslijedio oko 170.000 kuna te da je taj novac potrošio na tko zna što. S druge strane, župnik je objašnjavao kako je taj novac upotrijebljen za ormare, pisaći stol te kućne uređaje u župnome dvoru i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opisana situacija dovela je do toga da se župa razdvojila na one koji spomenutog svećenika podržavaju i na one koji mu se protive, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo