POBUNA GRAĐANA NA JAVNOJ TRIBINI, ULAZILO SE KROZ PROZORE: / 'Bandiću, ovdje ne žive budale, izgradite si kompostanu doma u dvorištu'

Image

Ako se pita građane Brezovice, u njihovu se naselju neće graditi kompostana. No, Grad je odlučan u svojoj namjeri.

7.2.2018.
9:46
VOYO logo

Jučer je u Zagrebu održana tribina o izgradnji kompostane za biootpad u Obreščici koja je izazvala velik interes stanovnika naselja Brezovica. Interes je bio tolik da su neki na tribinu ulazili i kroz prozore.

No, ono što je zamišljeno s ciljem da se građanima odgovori na pitanja, završilo je vrijeđanjem i psovkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

06.02.2018., Zagreb, Brezovica - U Sjedistu gradske cetvrti Brezovica gradjani prisustvuju na tribini o kompostani koja se treba graditi u okolici Brezovice. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Boje se narušavanja kvalitete života

'Činjenica je da se to trebalo učiniti već davno prije, a ne da odluka bude donesena i dokumentacija objavljena pa da građani iz nje saznaju kako će se kompostana raditi u njihovu susjedstvu', rekla je na početku tribine predsjednica Vijeća gradske četvrti Brezovica, Marina Pucević.

Potom je održana prezentacija koju su nezadovoljni građani prekidali više puta, što zbog toga da se požale na uvjete održavanja tribine, što zbog toga što su im uglavnom čitani pravilnici koje i sami mogu naći na internetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dajte nam mikrofon i odgovarajte na pitanja, otvoreno nam recite što ćete ovdje raditi. Hoće li to smrdjeti, hoće li nam biti narušena kvaliteta života, hoćete li onečistiti vodu?', pitali su građani nakon što im je Igor Zgomba, direktor Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, rekao kako kompostana sa sobom ne nosi nikakve opasnosti jer prerađuje samo biootpad.

Image

06.02.2018., Zagreb, Brezovica - U Sjedistu gradske cetvrti Brezovica gradjani prisustvuju na tribini o kompostani koja se treba graditi u okolici Brezovice. Renata Simon, Igor Zgomba, Ivan Loncaric, Ivica Rovis, Tatjana Operta. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

'Plaćamo isti prirez kao i svi'

Kad im je Vanja Oštrić, također iz ZCGO-a, rekla da treba provesti niz studija ne bi li se utvrdilo kakav će se tip kompostane graditi, iz gomile se čulo - 'Izgradi si je onda doma u dvorištu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No Brezovčani nisu ljutiti na grad samo zbog kompostane. 'Plaćamo isti prirez kao svi u Zagrebu, a niste ovdje ulagali desetljećima. I sad bismo trebali mahati repom jer ćete nam izgraditi infrastrukturu koja vama treba. Ne, hvala!', rekli su građani poručivši da će, ako treba, Obreščicu braniti i tijelima.

'Mogli smo bez vaše infrastrukture, ali nećemo vam dati da nam uzmete jedino što imamo i bez vas, našu prirodu', poručili su građani i rekli predstavnicima grada da Milanu Bandiću prenesu poruku da u Brezovici ne žive budale, piše Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo