UKIDAJU SABORSKI IMUNITET GLAVAŠU: / 'Ne pada mi na pamet napuštati Sabor, zlata mi vrijedi'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo je saborski imunitet Branimiru Glavašu, zastupniku HDSSB-a. Imunitet je skinut na zahtjev Državnog odvjetništva.

24.2.2016.
9:44
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

"Daje se odobrenje za vođenje postupka po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu od 18. veljače 2016. zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", pojasnila je predsjednica MIP-a, HDZ-ovka Margareta Mađerić, javlja N1 televizija.

Odluka je prihvaćena jednoglasno, a ovo je peti put da je MIP skinuo imunitet Branimiru Glavašu zbog vođenja sudskih postupaka za ratne zločine počinjene u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STIGAO ZAHTJEV DORH-A: Sabor ukida imunitet Branimiru Glavašu

"Odslužio sam dvije trećine kazne i ponovno pritvaranje ne dolazi u obzir"

Branimir Glavaš gostovao je u emisiji Novi dan N1 televizije prije nego je donesena odluka. Kazao je kako ne očekuje ponovno pritvaranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne dolazi u obzir, s obzirom da se u ovom fazi postupka ne radi o zatvaranju. Odslužio sam dvije trećine kazne i to ne dolazi u obzir", kazao je Glavaš.

Rekao je i kako očekuje ponovni pritisak HDZ-a te je rekao da je "politički proces u organizaciji i režiji HDZ-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim što su sudjelovali članovi vodstva HDZ-a, uključeni su bili i određeni eksponirani krugovi iz Ministarstva unutarnjih poslova i DORH-a, koji je bio servis HDZ-a. To sam rekao prije 10, prije pet, prije godinu dana i to govorim i danas - imam argumente", kazao je Glavaš.

Rekao je i da mu "ne pada na pamet napuštati Sabor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ću ondje dok mi to zakon dopušta. Ako Vrhovni sud izrekne kaznu veću od 6 mjeseci, morat ću ga napustiti, ali ako tako ne bude ostat ću i zalagati za svoju izbornu jedinicu. Naravno da ću koristiti Sabor, jer su protiv mene mediji godinama pisali negativistički, bio sam apriorno kriv i takva hajka će se nastaviti dom Vrhovni sud ne donese odluku. Zato mi zlata vrijedna saborska govornica, da moj glas istine dođe do ušiju svakog građanina", izjavio je Glavaš.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo