PORUKE BRKIĆA / 'Ploču žele maknuti oni koji nisu ni željeli Hrvatsku i koji su radili protiv njene slobode i neovisnosti'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

HDZ-ov Milijan Brkić iznio je jasne stavove o spomen ploči jedanaestorici HOS-ovaca koja se nalazi u Jasenovcu

29.8.2017.
8:19
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Dok HDZ-ovi partneri iz HNS-a i treći dan zaredom ponavljaju da imaju dogovor s premijerom Plenkovićem o “žurnom” uklanjanju HOS-ove ploče iz Jasenovca, premijer je zasad suzdržan u izjavama, piše Večernji list.

Šuti i većina HDZ-ovaca koji bi mogli znati koja je sudbina HOS-ove ploče, ali jučer se za Večernji list oglasio Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, s vrlo jasnim stavovima o spomen-ploči jedanaestorici HOS-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je spomen-ploča HOS-a postavljena zakonito, a ne na silu i činjenica je da je na njoj ratni grb legalne postrojbe iz Domovinskog rata koja u svom ratnom putu nema ni najmanje mrlje.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Izlazi li HNS iz Vlade zbog HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom? Štromar za RTL Danas: 'Ploča neće još dugo biti u Jasenovcu'

>> Braniteljske udruge traže zaštitu 'devet poštenih imena na maloj ploči u Jasenovcu': 'Nećemo gledati kako se skida ploča'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>  Brkić u ronilačkom odijelu o ploči u Jasenovcu i zabrani pozdrava 'Za dom spremni': 'Mi branitelji 91. nismo išli u rat s pjesmom 'Druže Tito mi ti se kunemo'

Činjenica je da u demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj nema potrebe za nasiljem i bespotrebnim dizanjem tenzija. Hrvatski branitelji iz HOS-a imaju toliko veze s ustaštvom koliko neki, koji su zadnjih dana vrlo glasni, imaju veze s hrvatstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti nikada nisu ni željeli Hrvatsku; ne samo da je nisu željeli već su i radili protiv njene slobode i neovisnosti. Neka se i dalje, kao i inače, odmah dižu na zadnje noge na spomen slova H, ali Hrvatska je stvorena, obranjena i živjet će vječno", rekao je Brkić za Večernji list.

Ipak, potpredsjednik Vlade iz HNS-a Predrag Štromar rekao je za RTL kako stranka ima dogovor s premijerom Plenkovićem da takvih obilježja neće biti u javnom prostoru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo