PLENKOVIĆEVA NOVA NOĆNA MORA: / Nakon što se riješi Tomaševića, nasilnog župana koji tuče svoju ženu mijenja drugi agresivni HDZ-ovac?

Image
Foto: PIXSELL

Vedran Neferović je u prostorijama Grada Požege verbalno i fizički napao novinara lokalnog 034 Portala Mladena Mirkovića.

5.1.2018.
11:26
PIXSELL
VOYO logo

AlojzuTomaševiću odbrojeni su dani na čelu Požeško-slavonske županije. Vrh HDZ-a nepopustljiv je u stavu da župan mora odstupiti nakon što je DORH protiv njega podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji. Međutim, što ako nasilnog HDZ-ovca na čelu županije zamijeni drugi nasilni HDZ-ovac?

Naime, ako Tomašević odstupi mjesto župana će po sili zakona, a do održavanja novih izbora, pripasti njegovu zamjeniku. A jedan od trojice njegovih zamjenika je i VedranNeferović, požeško-slavonski dožupan i bivši gradonačelnik Požege, koji je u svibnju prošle godine ozbiljno istaknuo kandidaturu za 'prvu šaku HDZ-a'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fizički nasrnuo na novinara

Podsjetimo, Neferović je u prostorijama Grada Požege verbalno i fizički napao novinara lokalnog 034 Portala MladenaMirkovića. I tada je premijer AndrejPlenković najoštrije osudio nasilničko ponašanje stranačkog kolege i odstranio ga iz kampanje za lokalne izbore.

Ali, gle čuda, Neferović je ostao HDZ-ov kandidat na izborima jer su već bili prošli zakonski rokovi za izmjenu lista, a da čudo bude još veće - u tandemu s Tomaševićem je uvjerljivo pobijedio već u prvom krugu. "Razgovarao sam s njim i zatražio sam da se trenutačno povuče iz kampanje za lokalne izbore u kojima je on, istina, kandidat za dožupana, ali da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za napad koji je apsolutno neprimjeren", rekao je tada Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđen za klevetu

"Naravno da će nam ovaj incident odmoći na jednoj razini na predstojećim izborima, ali ne toliko jer je prvi čovjek Županije i nositelj liste Alojzije Tomašević, koji ima izuzetno dobar rejting među biračima", hvalio je spasitelja u svibnju FranjoLučić, još jedan kontroverzni izdanak požeško-slavonskog HDZ-a protiv kojega je pokrenuta istraga zbog podmićivanja Telegramova novinara DrageHedla.

U međuvremenu je nasilni dožupan Neferović, kako je izvijestio Telegram, pravomoćno osuđen za kazneno djelo klevete. Pogađate, ostao je dožupan. U rujnu je zbog sukoba interesa kažnjen s 2000 kuna jer u imovinskoj kartici koju je podnio nije prijavio suvlasništvo stana u Zagrebu. Ne, niti tada vrh stranke nije djelovao, kao što reakcije nije bilo ni u ranijim slučajevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na tragu jučerašnjeg tvita bivše premijerke i šefice HDZ-a JadrankeKosor i mi se pitamo - želi li nam ovim slučajem premijer poručiti da je nasilje u obitelji nedopustivo, a da je nasilje nad novinarima sasvim normalno i opravdano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo