PLENKOVIĆEV PAD? I dalje je favorit, ali treba biti jako zabrinut; Analitičar tvrdi: / 'Ako se njegovi protivnici ujedine oko ovog čovjeka...'

Image

Mislim da se on tu profilira kao osoba koja bi tu mogla biti prva, ako se naravno taj dio opozicije unutar stranke ujedini, a čini mi se da im je to u interesu,

20.1.2020.
8:54
VOYO logo

Nakon predsjedničkih izbora, glavna tema u HDZ-u su unutarstranački izbori. A kojim putem žele, HDZ će pokazati do sredine ožujka do kada će članovi stranke izabrati predsjednika, zamjenika i potpredsjednika. Uz Andreja Plenkovića svoju kandidaturu do sada su istaknuli Miro Kovač, Davor Ivo Stier, Ivan Penava, Ljubo Ćesić Rojs i Tomislav Karamarko, koji se, doduše, nakon te najave više nije izjašnjavao.

Postoji šansa da se svi ti izazvači okupe oko jednog, kaže za Dnevnik.hr politički analitičar Tihomir Cipek, a najjači među njima je, smatra, Davor Ivo Stier.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Šćitar / PIXSELL

30.12.2019., Zagreb- Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a.

"Mislim da se on tu profilira kao osoba koja bi tu mogla biti prva, ako se naravno taj dio opozicije unutar stranke ujedini, a čini mi se da im je to u interesu", kaže Cipek.

Bit će važan svaki glas, pa je Andrej Plenković u subotu obišao tri županijska ogranka. Hvalio je rad Vlade, ali i pozivao na zajedništvo. "Provesti izbore i nakon toga kao prijatelji jedni drugima stisnuti ruku, pružiti ruku suradnje i težiti ka ostvarenju zajedničkih ciljeva", rekao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenkoviću na ruku ide veliki broj kandidata

No Cipek smatra kako broj kandidata pokazuje da nema jedinstva u HDZ-u.

"Pokazuje se da se u stranci događa nezadovoljstvo. Nije bilo uobičajeno, nekoliko ljudi se javilo da oponira vodstvu HDZ-a, to do sada nije bio slučaj", napominje Cipek za kojeg je Plenković favorit na predstojećim izborima, ali smatra da razloga za zabrinutost itekako ima, javlja Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo