PREMIJER U ELEMENTU /

Plenković žestoko odgovorio Milanoviću: 'Cijela ta tirada je očito zbog juga'; Spomenuo i cijene plina i struje

Image
Foto: Slavko Midzor/Pixsell

'Ne želimo da dođe do ugroze životnog standarda kad smo osigurali preduvjete za gospodarski oporavak', tvrdi Plenković

21.10.2021.
16:20
Slavko Midzor/Pixsell
VOYO logo

Obraćajući se novinarima uoči sastanka Europskog vijeća, Andrej Plenković  komentirao je poskupljenje energenata, ali tvrdi kako hrvatski građani to neće osjetiti.

'Cijene struje i plina neće rasti'

'Što se tiče kućanstava, ni cijene plina ni struje neće rasti. Ograničili smo maksimalnu cijenu benzina i dizela te primirili udar na standard građana. Ne želimo da dođe do ugroze životnog standarda kad smo osigurali preduvjete za gospodarski oporavak.”, rekao je premijer, prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TO JE GLUPOST SADA' /

Milanović opet u elementu opalio po covid potvrdama i mjerama: 'Ovo je jedno sad već sustavno maltretiranje'

Image
'TO JE GLUPOST SADA' /

Milanović opet u elementu opalio po covid potvrdama i mjerama: 'Ovo je jedno sad već sustavno maltretiranje'

Na pitanje kakav će stav Hrvatska zauzeti po pitanju eventualne blokade sredstava Poljskoj, odgovorio je prilično diplomatski.

„“Mislim da moramo saslušati kolegu Morawieckog, uputio nam je svim dopis i elaborirao što je odlučio Ustavni sud u Poljskoj. Važno je da pokušamo ne dijeliti stavove država članica, da EU funkcionira što homogenije“, rekao je ali ipak poručio:“ I mi smo morali izmijeniti Ustav da bismo se prilagodili europskom pravnom poretku. Treba poštovati ono na što smo svi pristali ulaskom u EU.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno otvoreniji bio je u odgovoru Predsjedniku, koji je zaprijetio da će i on iskoristiti svoje zakonske ovlasti ako ministar obrane ne povuče umirovljenje zapovjednika počasno-zaštitne bojne.

Jutros sam rekao da mi se čini da je jugo”, rekao je Plenković i dodao:

' Ne miješam se i ne kanim se miješati'

“Kažu Dubrovčani da, kad je jugo, da nije dobro donositi velike odluke. Ne znam je li do juga, ali osobno nisam nijednom u godnu dana sudjelovao ni sugerirao u bilo kojoj odluci vezanu uz časnike i ostale Hrvatsku vojsku. Ne miješam se i ne kanim se miješati. Ova cijela tirada očito zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija besprizorna je, netočna, bezobrazna… Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera kao neki dan. Ne sekiram se previše, neka razgovara s ministrom obrane.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo