PLENKOVIĆ ZABRANIO, ALI NJEGA OČITO NIJE BRIGA: / HDZ-ov načelnik male općine zaposlio dva nova službenika

Image
Foto: Screenshot: YouTube
21.4.2020.
9:19
Screenshot: YouTube
VOYO logo

Još 2. travnja je Vlada zbog pandemije koronavirusa donijela odluku o zabrani zapošljavanja u državnoj službi i obustavljanju gotovo svih javnih nabava, s preporukom da općine i gradovi učine isto. No, premijera Andreja Plenkovića nije poslušao njegov stranački kolega i načelnik male općine Klakar, Josip Stanić.

Zapošljavanje 'bez odgode'

On je, naime, već sljedećeg dana raspisao natječaje za zapošljavanje pročelnika upravnog odjela i referenta za financije, doznaje Index. Iz općine s 2500 stanovnika, koja obuhvaća četiri naselja istočno od Slavonskog Broda, tvrde kako im novi zaposlenici trebaju baš sada i pozivaju se na ranije rješenje Ministarstva uprave, Samostalnog sektora za upravnu inspekciju koji su im, tvrde u općini, rekli da moraju imenovati pročelnika i to "bez odgode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog potreba vođenja financijskog poslovanja Općine Klakar, koje je nužno za daljnji rad Općine, nužno je zaposliti Višeg referenta za financije i računovodstvo. Općina Klakar provodi samo nužne aktivnosti koje su neophodne za funkcioniranje zajednice, kao i aktivnosti koje provodimo na temelju Ugovora o bespovratnim sredstvima Europske Unije kao i Ugovore o sufinanciranju od strane Ministarstva (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava)", pojasnili su iz Općine Klakar.

Od odluke do natječaja tri mjeseca

Doznaje se kako su u Općini zaposleni jedan dužnosnik i četiri službenika, dok je pročelničko mjesto prazno barem dvije godine. U siječnju su donijeli odluku o zapošljavanju još dva službenika, a natječaj je raspisan tek 3. travnja, u jeku pandemije koronavirusa. Inače, prema uvjetima natječaja za mjesto pročelnika je potrebno imati jednu godinu radnog iskustva te titulu magistra struke ili stručnog specijalista pravne, ekonomske ili tehničke struke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo