PLENKOVIĆ ZA SVOJU 'SIGURNU HRVATSKU' DOBIO NEOČEKIVANU PODRŠKU: / Do jučer su mu bili žestoki suparnici u stranci, a danas...

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Središnji odbor HDZ-a jučer je predstavio i usvojio skraćenu verziju izbornog programa 'Sigurna Hrvatska' za koju su dobili podršku i Penkovićevih suparnika s unutarstranačkih izbora

9.6.2020.
8:34
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Središnji odbor HDZ-a sastao se sinoć u zagrebačkom hotelu Westin kako bi pripremio i posljednje detalje za predstavljanje stranačkog izbornog programa, koji je, doznaje Jutarnji, navodno napisan na stotinjak stranica. Sinoć je predstavljena i usvojena njegova skraćena verzija pod nazivom "Sigurna Hrvatska", koja sadrži 10 prioriteta za sljedeći mandat. No, osim na papiru, uspjeh ovisi i o stranačkoj mobilizaciji.

"Očekujem angažman svih na terenu i maksimalnu mobilizaciju. HDZ ima ljude, program i snagu kako Hrvatsku voditi sigurno u budućnost", poručio je sinoć premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove je riječi odmah poslušao bivši ministar obrane Damir Krstičević. On će, doznaje se, biti maksimalno angažiran u desetoj izbornoj jedinici, iako neće biti na izbornoj listi. Uz Krstičevića, potporu Plenkoviću su dali i njegovi dojučerašnji suparnici u stranci - Davor Ivo Stier i Miro Kovač.

Image
HDZ POČEO S PREDIZBORNIM OBEĆANJIMA: /

Plenković nudi prosječnu plaću 7600 kuna a minimalnu 4250 kuna: 'Mislim da je to realno'

Image
HDZ POČEO S PREDIZBORNIM OBEĆANJIMA: /

Plenković nudi prosječnu plaću 7600 kuna a minimalnu 4250 kuna: 'Mislim da je to realno'

Podrška iz suparničkog tabora

"HDZ sada mora imati snagu, skupiti glave na kup i doći do pobjede", navodno je u Westinu rekao Stier pozvavši na jedinstvo stranke i dodavši da je na unutarstranačkim izborima bio na drugoj strani, ali da i dalje nosi dres HDZ-a i da je njegova potpora Plenkoviću neupitna. Sličnog stava je bio i Miro Kovač koji je naglasio kako je imao različito mišljenje o vođenju HDZ-a, ali je svejedno iskazao snažnu potporu vodstvu stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada treba zatomiti sve razlike i omogućiti da HDZ pobijedi na izborima", rekao je Kovač dodavši da im prijeti ljevica te kako je Plenkoviću čestitao na pobjedi na unutarstranačkim izborima. Na to mu je uzvratio Božidar Kalmeta, rekavši da mu je drago što ga vidi na sastanku, i dodavši da je "lijepo što si čestitao Plenkoviću, ali si se trebao i ispričati jer je ono što si govorio u unutarstranačkoj kampanji bilo ispod pojasa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skidanje etikete korupcije

Na sastanku su govorili Branko Bačić, Tomo Medved, Vladimir Šeks te glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, koji je kao šef izbornog stožera, podnio izvješće o dosadašnjim aktivnostima. Jedan od sudionika komentirao je da bi na listama trebali biti prepoznatljivi ljudi bez afera. Spominjući afere, dotaknuli su se i slučaja Josipe Rimac. Plenković je navodno poručio da je to nanijelo štetu HDZ-u, ali da se stranka mora nastaviti odlučno boriti protiv korupcije te odbacivati generalnu etiketu koja joj se lijepi, jer korupcija ima svoje ime i prezime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo