PLENKOVIĆ U OKUČANIMA: / 'Bitno je da smo danas svi tu, za razliku od lani'

Image
Foto: Screenshot: RTL

'U budućnosti ćemo činiti sve za poštovanje branitelja, rekao je Plenković

1.5.2021.
11:02
Screenshot: RTL
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković stigao je u Okučane u pratnji ministara hrvatskih branitelja Tome Medveda, potpredsjednika Vlade i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, ministra obrane Maria Banožića i ministar rada Josipa Aladrovića kako bi odao počast stradalima na 26. obljetnici vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Predsjednik Zoran Milanović nešto prije je položio vijence i dao izjavu medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo u Okučanima, 26. obljetnica operacije Bljesak. Došli smo odati počast herojima, branitelja, u spomen onima koji su dali život početkom svibnja 1995. godine. Želim zahvaliti svima njima, obiteljima, onima koji su ranjeni, potpredsjedniku Vlade i ministru branitelja Tomi Medvedu koji je potaknuo da se napravi ovakav spomenik koji je doličan. Vlada je donijela Zakon o braniteljima, popunit ćemo određen praznine i ispraviti stvari koje nisu bile dobre. Domovinski rat je temelj hrvatske države. Najvažnija vrijednost je sloboda koju moramo njegovati. U budućnosti ćemo činiti sve za poštovanje branitelja. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali", rekao je premijer.

Nije htio komentirati prepucavanje s predsjednikom, rekavši kako danas nije dan za to. Ipak je dodao: "Bitno je da smo danas svi tu, za razliku od lani".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, lani je Milanović napustio obilježavanje jer je zamijetio da su neki sudionici protokola nosili majice s HOS-ovim obilježjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo