PLENKOVIĆ SE JAKO PROMUKLIM GLASOM OBRATIO MEDIJIMA: / 'Neće građani ostati bez lijekova!'

Image

Premijer Andrej Plenković je oko 14.30 sati dao izjavu novinarima nakon obljetnice u Pakracu

2.3.2021.
14:01
VOYO logo

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjelovao je danas u Pakracu na obilježavanju 30. obljetnice 1./2. ožujka 1991. godine, početka Domovinskog rata u Hrvatskoj. Svečanom obilježavanju nazočio je i ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj.

Plenković se prvo zahvalio gradonačelniku, braniteljima, obiteljima poginulih branitelja. "Mi smo ovdje u Pleternici, zahvaljujem gradonačelnici... Održali smo sastanak, analizirali političku situaciju, postignuća", rekao je Plenković te izdvojio tri indikativna primjera kojima je Vlada pomogla Požeško-slavonskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo dati potporu da Antonija Jozić bude kandidatkinja za županicu. Bit će jedna od tri žene kandidatkinje za županice, po prvi put u povijesti HDZ-a", rekao je. "Očekujem da kandidatkinje i kandidati dobiju najveće povjerenje građana", dodao je jako promuklim glasom Plenković koji je uvjeren da će Jozić dobiti većinsko povjerenje.

Image
VELEDROGERIJAMA JE PREKIPJELO: /

Zbog dugova ograničili isporuku lijekova bolnicama: 'Sve veći broj njih prelaze kritičnu razinu'

Image
VELEDROGERIJAMA JE PREKIPJELO: /

Zbog dugova ograničili isporuku lijekova bolnicama: 'Sve veći broj njih prelaze kritičnu razinu'

Dug veledrogerijama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postavljeno je pitanje o veledrogerijama i dugu. "Neće građani ostati bez lijekova", rekao je Plenković i podsjetio koliko su isplatili veledrogerijama te dodao da je Hrvatska imala enormne izdatke za zdravstvo zbog epidemije koronavirusa. "Mi smo koncem prošle godine isplatili 1,34 milijarde kuna drogerijama, mi smo u protekloj godini imali enormne izdatke upravo za zdravstvo zbog pandemije koronavirusa. Ministar Beroš će zajedno s potpredsjednikom Marićem nastaviti razgovore s veledrogerijama."

"Davor Filipović je sjajan kandidat, nastupima pokazuje da je kompetentan, da ima viziju policentričnog grada Zagreba...", rekao je Plenković te dodao da je riječ o čovjeku koji se u četiri godine dokazao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlika između njega i drugih kandidata je u tome što se razumije u teme, ne ulaze u tu utakmicu, a da se prethodno nije ranije bavio gradom i problematikom", rekao je Plenković te ustvrdio da Filipović ima i sportsku drskost za sve izazove koji su pred njim.

Plenković od vlasnika Brodotrogira očekuje da iznađu rješenje, a država je tu da pomogne koliko može.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo